We moeten het samen doen bij Victoria’28

Dinsdag, 25 oktober, 2022

Beste leden van Victoria’28, de afgelopen periode zijn we vaak in het nieuws geweest nadat we als bestuur twee JO15 teams uit de competitie hebben gehaald. Graag wil ik dit nog eens extra toelichten aan u omdat er altijd de nadruk ligt op ouders die weinig of niets doen voor onze vereniging. De ouders die wel heel betrokken zijn bij hun kinderen en onze vereniging zijn vaak niet in beeld en zij verdienen het echt om eens in het zonnetje gezet te worden.

U kunt er op rekenen dat we dit besluit niet zomaar hebben genomen, zoiets doet pijn. Allereerst omdat de betreffende kinderen er niets aan kunnen doen, ten tweede omdat we na heel veel pogingen er niet in zijn geslaagd voldoende betrokken ouders bij deze twee teams te vinden die ons willen helpen.
We zijn een vereniging en dat wil echt zeggen dat we alle taken samen moeten doen. Waar hebben we het dan over voor u als ouder:

Het team waar uw kind in speelt:

– Helpen bij de trainingen, of zelf de trainingen oppakken (Victoria’28 kan dit begeleiden en er zijn cursussen om dit te leren)
– Rol als teambegeleider, zorgen voor de communicatie en contact met de andere ouders, afspreken vervoer e.d., beheren van de team app
– Optreden als grensrechter of scheidsrechter (ook hiervoor zijn basiscursussen beschikbaar)
– Zorgen voor vervoer naar uitwedstrijden

Het is echt niet zo dat een of twee ouders er alleen voor moeten staan, u kunt samen afspreken om te rouleren zodat u bijvoorbeeld maar een keer in de maand hoeft te rijden.

Maar ook de vereniging heeft hulp nodig
 
– Coördinatie van de leeftijdsgroepen om de trainers en de Technische Commissie te ondersteunen
– Lid van de tuchtcommissie (deze komt in actie bij rode kaarten of bij ongewenst gedrag)
– Bestuurslid in het bestuur, samen met de penningmeester en de voorzitter
– Hulp bij administratieve taken en inschrijving van leden
– Gastheer of gastvrouw (zaterdag de bezoekende teams of scheidsrechters opvangen en wegwijs maken op ons park, vragen van bezoekers beantwoorden)
– Hulp bij de sponsoring
– Hulp bij activiteiten en toernooien
– Technische en onderhoudstaken uitvoeren
– Hulp bij de dagelijkse bezetting in ons clubgebouw
– Hulp bij het beheer van alle materialen en de uitgifte bij trainingen en wedstrijden
– Bardiensten
– Schoonmaak
 
U ziet het, er is heel veel te doen om een vereniging goed te laten draaien! Help ons mee.
Gelukkig doen al heel veel vrijwilligers mee, wij hebben bij Victoria’28 meer dan 200 vrijwilligers/medewerkers die al heel veel goed werk doen en ervoor zorgen dat onze vereniging goed kan draaien.
 
Wij willen hen dan ook nogmaals heel hartelijk danken!

Maar vele handen…………….

Als u ons wilt helpen spreek ons aan, mail (organisatie@victoria28.nl), of loop binnen en vraag naar Angel (zij is er doordeweeks elke morgen). De kinderen zullen u dankbaar zijn.

Gerard Tenniglo, voorzitter Victoria’28 rvvb