Nieuwjaarsreceptie 2016

Donderdag, 21 januari, 2016

Hierbij de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Jeroen Schuurman, gehouden tijdens de nieuwjaarsreceptie 2016.

Beste Victorianen,

Namens het bestuur van Victoria ’28 heet ik iedereen van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie, de officiële aftrap van de tweede seizoenshelft. Een aantal Victorianen heb ik al de hand geschud, maar ook diegenen die ik nog niet heb gesproken wens ik veel geluk en gezondheid toe en dat 2016 een mooi sportief jaar voor iedereen mag worden.

In de afgelopen weken heeft het voetbal stilgelegen. Voor voetballers en vrijwilligers over het algemeen een mooi moment om even gas terug te nemen en tijd door te brengen met familie en vrienden. Vandaag zijn de eerste oefenwedstrijden na de winterstop al weer gespeeld en beginnen volgende week voor iedereen de trainingen weer.

Vitale Sportvereniging
Vier jaar geleden hebben Victoria ’28 en Enschedese Boys gekozen voor een gezamenlijke verenigingsmanager. Hiervoor is de stichting Victoria Boys opgericht en is aansluiting gezocht bij de Vitale Sport Vereniging. De doelstelling was de sportcomplexen breed open te stellen voor meer doelgroepen dan alleen voetbal. Bij de sportvereniging ontmoeten mensen elkaar. Ook het aansturen van de dagelijkse vrijwilligers valt onder het takenpakket van de Verenigingsmanager. Dit hebben we 3 jaar lang met de VSV als partner gedaan, waarna we besloten hebben het concept te handhaven, maar het op eigen kracht te gaan invullen met maatschappelijk partner Alifa. Afgelopen ALV was een mooi moment om onze “nieuwe” Verenigingsmanager aan u voor te stellen. Helaas is dit om gezondheidsredenen niet door gegaan. Vandaag de herkansing. Daarom wil ik u graag voorstellen aan Gert Jan Tuller. Samenwerking/Fusie Enschedese Boys We hebben de intentie uitgesproken om de samenwerkingsgesprekken weer op te gaan pakken. Afgelopen maanden heeft om meerdere redenen op een lager pitje gestaan. In 2016 zal dit weer worden intensief worden opgepakt.

Financiële situatie
Budgettair gezien zijn de afgelopen jaren, grote stappen in de goede richting gezet. Zo ook afgelopen jaar. In de ALV zijn we hier uitvoerig op in gegaan en zal ik dan ook verder niet toelichten. We gaan in ieder geval financieel gezond de toekomst tegemoet.

Voetbalzaken
Sportief gaat het de goede kant op, kijk alleen al naar de prestaties van het eerste elftal dit seizoen. Onder leiding van onze nieuwe Hoofdtrainer Remco van der Weide, staan we evenals een jaar geleden weer 3e. Vorig jaar 3e van onderen, maar dit jaar draaien we zelfs al voor de winterstop bovenin mee als 3e op de ranglijst. Ik hoop dat deze lijn wordt vastgehouden en doorgezet. Een nieuwjaarsfeestje is leuk maar halverwege het jaar een feestje zou ook leuk zijn Remco. Voetbaltechnisch gezien gaat het ook goed. Het ledenaantal is groeiende, zo hebben we dit seizoen bijvoorbeeld zelfs een E11. De Voetbalschool werpt ook zijn vruchten af. Deze gaat overigens volgende week weer van start voor alle E- en F-jeugd. Ook in 2015 heeft dit weer geresulteerd in een flink aantal kampioenen.

Accommodatie
Onze accommodatie verbetert continu, zowel aan de buiten als ook de binnenkant. Vrijwilligers binnen de club zijn hier wekelijks hard mee bezig. Zo zijn ze momenteel druk bezig met de bestuurskamer. Veel gehoorde vraag is ook; Wanneer wordt het kunstgras nu een keer vervangen? Een paar maand geleden hebben we een inspectie gehad en onze mat voldoet exact aan de minimale toelaatbare eisen. Het houdt niets over, maar dit seizoen zal er in ieder geval op moeten worden afgemaakt.

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn ook onmisbaar voor Victoria ’28, maar zullen in de toekomst nog belangrijker worden. Hun enorme inzet wordt soms vanzelfsprekend gevonden, maar dat is het natuurlijk niet. Vanaf deze plek wil ik al onze vrijwilligers bedanken. Jullie zijn fantastisch! Zonder jullie is er geen club. Tevens hoop ik dat we ook in 2016 op jullie kunnen blijven rekenen. Wel wil ik hierbij een kritische noot plaatsen! Leden die nog niet actief zijn als vrijwilliger, wil ik oproepen om ook een steentje bij te dragen. Een groeiende vereniging is mooi, maar daar zijn ook steeds meer vrijwilligers voor nodig. Ook hebben we de nodige problemen met het bezetten van bar en keuken en kunnen we op meerdere vlakken nog vrijwilligers gebruiken. Degene die graag iets wil doen binnen de vereniging is dan ook meer dan welkom. Een aantal vrijwilligers wil ik er uitlichten en dat brengt mij bij de Victorianen van het jaar als ook het team van het jaar.

Junior Victoriaan
Vorig jaar hebben we de “Junior Victoriaan” in het leven herroepen. Helaas was hij destijds zelf niet aanwezig om zijn beker in ontvangst te nemen, maar graag wil ik Daniel Hindriks even naar voren roepen om de prijs te overhandigen aan de nieuwe Junior Victoriaan. Het is voor elke vereniging moeilijk om vrijwilligers te werven. Zeker in de categorie tussen de 15 en 20 jaar is dat een ware crime, omdat die jongens en meisjes vaak druk zijn met andere zaken als school, bijbaantje, stage en “brommers kiek’n”.

Gelukkig heeft onze Junior Victoriaan van het jaar daarnaast ook nog tijd voor onze club. Want naast dat hij zelf voetbalt en
wedstrijden fluit, helpt hij af en toe in de keuken, help hij bij toernooien, heeft hij zelfstandig een FIFA toernooi georganiseerd en heeft hij opgetreden als muziek-Piet.

DSC_0067

Daarom dik verdiend Junior Victoriaan van het jaar: Dave Staal

Team van het jaar
We hebben inmiddels een team van scheidsrechters die uit inmiddels meer dan 20 personen bestaat, waarvan 1 dame. Daarvan zijn er een groot aantal al meerdere jaren actief (ongeveer 8 man), nog professioneel opgeleid door Eric Braamhaar! De jeugdscheidsrechters variëren van 12 jaar (de nieuwste enthousiaste jeugd uit de D-jeugd) tot 19 jaar. Er zijn ook dit jaar weer een groot aantal enthousiaste jongens die op deze wijze een nuttige invulling geven aan hun maatschappelijke stage, inmiddels al ruim 8 man! En vergeet natuurlijk vooral ook niet Sinus, Hossein en Arjan, de altijd weer inzetbare trouwe scheidsen, niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de senioren. En natuurlijk zijn we dit jaar enorm blij met de uitbreiding van de begeleiding op de zaterdagen, dus speciale dank aan Han, Dominic en Kevin!

Even wat kleine feitjes: Een gemiddelde competitiezaterdag heeft inmiddels al snel 20 jeugdwedstrijden die thuis gespeeld worden. Dat betekent dus ook dat we veel en vaak moeten fluiten! De meesten spelen uiteraard ook zelf nog, dus prachtige warming up soms vlak voor een eigen wedstrijd.

DSC_0072

Team van het jaar: Team scheidsrechters

Victoriaan van het Jaar
Vervolgens werd iedereen, zover mogelijk, verzocht om te gaan staan. De Victoriaan van het Jaar werd omschreven aan de hand van een 20-tal persoonlijke kenmerken. Zodra je een kenmerk hoorde die niet op jou persoonlijk van toepassing was, mocht weer gaan zitten. Uiteindelijk bleef de de juiste persoon staan.

12510488_757162167722230_109098551133049832_n

De Victoriaan van het jaar: Jeroen van der Steeg

Jubilarissen
Nu we toch aan het huldigen zijn, onder ons zijn ook jubilarissen

DSC_0100

25 jaar lid: v.l.n.r. Ronald Schepers, Henk Bolster,  Klaas Hospes, (voorzitter Jeroen Schuurman) Marion Klasens, Gijs ter Riet, Mark de Jong(afwezig)

DSC_0109

40 jaar lid: Roel Bartels samen met voorzitter Jeroen Schuurman

Mensen, ik ga afsluiten. Maak er met zijn allen een mooie 2e seizoenshelft van! Graag wil ik nu iedereen uitnodigen voor een drankje aan de bar om het glas te heffen op het nieuwe jaar. Bedankt voor jullie aandacht en proost alvast!

Voorzitter Jeroen Schuurman