Winst Victoria ’28 F4 tegen ON F7

Zondag, 26 oktober, 2014

De eerste wedstrijd na de herfstvakantie en de vraag is dan altijd hoe pakken ze het op. We moesten wel tegen de onderste in de competitie maar daar was de eerste 10 minuten weinig van te merken. Oranje Nassau voetbalde goed en we vroegen ons serieus af waarom zij onderaan staan.

Ons probleem was vooral dat we met Oranje Nassau mee voetbalden en niet de ruimte zochten via de buitenkanten. We kregen wel een paar kansen maar die werden net naast geschoten. Maar door een mooi slalom van Ali schoten we de 1-0 binnen. Daarna probeerde Oranje Nassau het nog wel maar werd er goed verdedigd door of Nata of Duncan. En na twee snelle aanvallen van ons schoot Kas de 2-0 en 3-0 binnen en was het gebeurt. Hierna probeerde Oranje Nassau het nog wel maar werd er goed verdedigt en daarna meteen de ruimte gezocht via de buitenkanten. Ali schoot de 4-0 binnen en vlak voor rust schoot Kaan met een rol schotje, maar wel een mooie dribbel, de 5-0 binnen. In de rust hoefden we weinig te vertellen alleen wou onze keeper ook een keer spelen dus ging dit keer Cleo op doel staan en ging Maarten een balletje mee trappen.

De tweede helft gingen we gewoon door waarmee we de eerste helft geëindigd waren met goed voetbal en af en toe leuke samenspel. En de hoogte punt was wel hoe Ali de 6-0 inschoot, of het nu een mislukte voorzet was of bewust maakt niet zo veel uit maar ongeveer in dezelfde hoek waarmee van Basten scoorde in ’88 schoot Ali perfect over de keeper heen in de andere verre hoek 6-0. Het ging daarna snel met de 7-0 van Kaan, daarna weer Ali en een mooi geplaatst schot van Nata in de hoek hard over de grond, 9-0. Zouden we dan eindelijk een keer met dubbele cijfers winnen………… En ja hoor dat deden we. Natuurlijk scoorde Ali de 10-0 binnen. Maar hierdoor werden wij een beetje overmoedig en lieten we het verdedigen maar een beetje gaan.

Dit gaf Oranje Nassau hoop om toch nog een doelpuntje te scoren en dit gebeurde dan ook,  10-1. Maar vlak voor tijd scoorde Kas nog de 11-1 na een mooie voorzet van Ali.

Een prima wedstrijd gespeeld door allen, op naar de volgende wedstrijd.

Brian