Winst Victoria ’28 F3 tegen medekoploper

Zondag, 28 september, 2014

Trainer Philip en leider Gerben stonden op zaterdag 27 september om 07:30 uur met de jongens van F3 weer klaar om te vertrekken naar Oldenzaal voor een wedstrijd tegen Quick’20 F7. Het was net als de afgelopen weken weer erg mistig maar in de loop van de wedstrijd trok de mist op.

Victoria ’28 F3 had het team compleet met vandaag Elyas als aanvoerder. De jongens hadden zich ingesteld op een pittige wedstrijd want ook Quick’20 was net als onze F3 nog ongeslagen en had ook goed gescoord in de afgelopen wedstrijden. Gelijk flink aan de bak dus. De eerste 10 minuten ging het spel over en  weer al was de bal het meest op de helft van Quick’20 en in de voet van Victoria ’28.

In de 10e minuut kreeg Victoria’28 een corner. Deze werd fraai genomen door Sergio en beheerst ingeschoten door Sem (0-1).
In de 15e minuut nam Sergio wederom een corner, die direct richting het doel draaide en via de keeper in het doel belandde (0-2). De scheidsrechter die wel een hele lange blessuretijd aanhield kon nog in de eerste helft de 0-3 opschrijven doordat Sem van een grote afstand de bal links in het doel schoot. Er werd goed samengespeeld en gekeken. Het was te zien dat er op bepaalde dingen getraind is. Er werd veel gekapt en gedraaid oa door Ties, Luca en Elyas en het middelveld en zelfs ‘de schaar’ zagen we voorbij komen. Sem nam zijn rol als verdediger goed op en zorgde ervoor dat Lars het niet zo druk had in het doel.

In de tweede helft kreeg Quick’20 de mogelijkheid om een kans uit een corner te halen, maar wist die niet te benutten.
Victoria ’28 reageerde hierop door goed samen te spelen en goed te kijken. Mathijs kreeg de bal, nam deze rustig aan en wist in alle rust de bal voor te zetten op Lenn die vervolgens  de rust bewaarde en scoorde 0-4. In de 8e minuut van de 2e helft nam Ashur de bal mee richting het doel  van Quick’20 en gaf een mooie voorzet op Lenn die er helaas geen voordeel uit wist te halen.
Een minuut later nam Ashur de bal zelf op de schoen om de 0-5 binnen te schieten. In de 32e minuut werd Sem voor de zoveelste keer onderuit gehaald en kreeg hij een vrije trap.  De bal werd genomen en belandde naast het doel… jammer.
Quick’20 wist ook uit een volgende corner niet te scoren, maar kwam wel meer aan voetballen toe dan in de 1e helft. In de 34e minuut v/d 2e helft was het een aanvaller van Quick’20 die alleen op onze keeper Lars afkwam. Lars dook naar de bal en wist te voorkomen dat Quick’20 scoorde en ook de rebound wist Lars weg te tikken. In de 35e minuut lukte het Quick’20 dan toch om het doel van Victoria ’28 te vinden (1-5). In de 38e minuut kreeg Ashur een vrije trap. Hij schoot de bal hard tegen de onderkant van de lat. De bal belandde op de rug van de keeper en viel in het doel (1-6). In de 43e minuut wist een aanvaller van Quick’20 te scoren en daardoor de stand tot 2-6 te brengen.

De scheidsrechter was niet altijd even duidelijk. Toen er meerdere spelers op het veld lagen door tackles en valpartijen liet hij toch gewoon doorspelen. De een twijfelde of we door moesten spelen en bleef staan echter Lenn en Ashur trokken samen op naar het doel van Quick’20 waar Lenn het net vond (2-7). In de 46e minuut probeerde Quick’20 het nog een keer maar kwam Lars knap uit zijn doel. Ook de laatste kans van Quick’20 tikte Lars over in de 48e! minuut zodat de eindstand 2-7 bleef.

Allemaal nog een penalty nemen en toen op naar de kleedkamers, lekker douchen en de overwinning vieren.