Wedstrijdspanning nekt D2 in openingswedstrijd

Zondag, 14 september, 2014

De nervositeit was voelbaar. De spanning was om te snijden. De eerste echte krachtmeting van het seizoen. Het leverde bij menig speler slappe knietjes op. En bij het inspelen hadden de spelers al stiekem gezien dat het geen makkie zou worden.

Toch ging Victoria ’28 D2 na het fluitsignaal goed van start en wist de tegenstander meteen goed onder druk te zetten. Echter, drie razendsnelle counters van SC Enschede waren zeer effectief. De beduusde spelers keken zo binnen een paar minuten al tegen een 0-3 achterstand aan. Dat was schrikken en deed het zelfvertrouwen bepaald geen goed. De gevolgen waren in de rest van de eerste helft te merken. Het uit de E en F tijd zo bekende spelbeeld van ‘lange ballen naar voren en er achteraan lopen’ kenmerkte het spel van Victoria ’28. Dat dit in de D niet meer voldoende is om mee te kunnen doen maakte SC Enschede in de eerste helft pijnlijk duidelijk.

In de rust werd alle moed bij elkaar geschraapt en veranderde het spelbeeld. Victoria ’28 liet de schroom van zich af vallen en kreeg meer vat op het spel. Duels werden opgezocht en er werd harder om de bal gestreden. Ondanks het aanmerkelijk betere spel bleef het wat doelpunten betreft tegenzitten. Na het eindsignaal kon de schade worden opgemaakt: 2-9. Echter, de progressie die gedurende de wedstrijd te zien was en de goede tweede helft stemde de trainers Taoufik en Andre toch tot tevredenheid. Als Victoria ’28 D2 in deze wedstrijd iets geleerd heeft dan is het wel dat goed combineren, samenwerken en vooral fel de duels aangaan the name of the game is om een wedstrijd winnend af te sluiten.

Bekijk hieronder de uitgebreide nabeschouwing met analyses van hoofdtrainer Taoufik en scheidsrechter Alex en de tips van Go Ahead Eagles aanvoerder Marnix Kolder.

youtube Nabeschouwing Victoria ’28 D2 – SC Enschede D2G