Walking Football nu ook in Twente en bij Victoria’28

Maandag, 5 november, 2018

Wat is Walking Football? Walking Football is bestemd voor 60 plussers die gezamenlijk in beweging willen blijven. Dat zullen veel mannen zijn die vroeger gevoetbald hebben. Maar iedereen, mannen en vrouwen, die het spelletje leuk vindt kan meedoen. En er komen steeds meer 60 plussers bij, dus belangstelling genoeg.

“Ouderdom komt met gebreken”, zegt het spreekwoord, maar juist daarom is bewegen belangrijk. Alleen de spelregels moeten dan wel aangepast zijn. Het mes snijdt dan aan twee kanten: het houdt de conditie op peil en zorgt voor nieuwe sociale contacten. Gezellig samen bezig zijn, van eerste tot en met de derde helft.

Spelregels Walking Football

  • We spelen 6 tegen 6
  • Minigoals en klein veld zonder keeper
  • Rennen met en zonder bal is niet toegestaan!
  • Geen lichamelijk contact en slidings
  • De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld
  • Scoren vanaf eigen helft is niet toegestaan

Walking Football is een balspel en net als bij alle andere spellen zit er een competitief element in. Want hoe oud je ook bent, winnen blijft leuk. Het winnen is bij Walking Football alleen tot een bijzaak geworden, het gaat om het meedoen: bewegen, sociale contacten en plezier hebben is de hoofdzaak.

In Twente is de Stichting Walking Football Twente Euregio opgericht door een aantal enthousiaste vrijwilligers. Zie hiervoor de website https://www.wfte.nl. Eén keer per week wordt er getraind en wordt er een potje gespeeld. De stichting wordt ondersteund door “Scoren in de wijk” van FC Twente en in officiële demonstratiewedstrijden wordt ook onder de vlag en in het tenue van FC Twente gespeeld. Verder is er nog ondersteuning van Menzis zorgverzekeraar.

Heb je belangstelling om mee te doen, of wil je meer informatie, neem dan contact op met Bennie Beune, b.beune@kpnmail.nl, of kom langs op maandagmiddag om 13.30 uur.