Voetbalpassie voor Victoria‘28

Zaterdag, 13 november, 2021

Op vrijdag 15 oktober reikte Rinse Kamphuis van AH Helmerhoek cheques uit aan vv. Victoria’28 en voor vv. U.D.I. Klanten van AH hadden namelijk via de Voetbalpassie-spaaractie geld gespaard. Eugène Haasewinkel, penningmeester bij vv. Victoria’28: “Ik had niet verwacht dat er zo’n groot bedrag bij elkaar gespaard zou worden!”

Voetbalpassie

Klanten van Albert Heijn konden van 13 september t/m 3 oktober euro’s sparen voor een amateurvoetbalclub. AH: “Voetbal is de grootste sport van Nederland. Gedurende de coronapandemie stond het amateurvoetbal voor een lange periode stil wat zware gevolgen heeft voor de clubkas van amateurclubs. Als supporter van voetballend Nederland draagt Albert Heijn naast het professionele voetbal, ook het amateurvoetbal een warm hart toe.”

Teruggeven aan de wijk

 Eugène: “We zijn ontzettend blij dat zoveel mensen Victoria’28 een warm hart toedragen. Dat is goed om te ervaren. Ik hoop en denk dat dat ook komt, doordat we naast voetbal ook allerlei andere activiteiten organiseren, zoals Thuis@ en verbindende activiteiten voor de wijk. 

We denken er nu over om een professionele voetbaltafel aan te schaffen met het geld. Die laten we dan bestickeren, zodat zichtbaar is dat de tafel is aangeschaft dankzij deze actie. Door de voetbaltafel in de kantine te zetten, hopen we dat we de jeugd meer in de kantine krijgen, zodat we ze meer kunnen betrekken bij de vereniging. En als ze dan ‘binnen zijn’, kunnen we gelijk meer doen. We besteden als vereniging bijvoorbeeld veel aandacht aan gezonde voeding. We willen meer zijn en doen dan voetbal.

Dus mede namens de andere bestuursleden: bedankt voor dit mooie gebaar. Zeker nu in deze moeilijk coronatijd!”