Voetballen tegen de buren: Victoria ’28 F2 tegen Udi F1

Zaterdag, 21 september, 2013

Met enige voorkennis (van de ouders in dit geval) over de tegenstander, die als koploper te boek staat, togen wij gezamenlijk naar de buren. Onze vaste trainer/coach Egbert kon er deze keer niet bij zijn, de vader van Derdo nam het vandaag voor zijn rekening.

Ze hadden er zin in, Niels, Quint, Jacob, Koen, Jaimy, Derdo, Diego, Ainesh en Minden, en ze begonnen enthousiast aan het spel. Met al vrij snel een doelpunt van Victoria ’28 (Jacob was mooi mee naar voren gekomen en schoot hem in de kruising ) werd het enthousiasme groter, ook bij de ouders. Maar Udi liet het niet op zich zitten en ze voerden het spel wat op. Ook was het nu moeilijker door de verdediging heen te breken.

Er waren mooie duels te zien en het bleef allemaal heel sportief.  Niels had een aantal mooie reddingen.  Toch kon Victoria ’28 er niets aan doen dat Udi een aantal keren scoorde en gingen we met 1-3 de rust in. Na de rust gingen de jongens nog steeds even enthousiast verder met de wedstrijd, maar konden niet voorkomen dat het 5-1 werd voor Udi. Toch kwamen er meerdere momenten dat Victoria ’28 had kunnen scoren, omdat  3 aanvallers door konden lopen. Jammer dat de scheidsrechter net in één van die aanvalsacties vloot, maar gelukkig was er later toch een moment dat Minden de bal precies in het hoekje kon plaatsen. En de stand was: 5-2 .

Later in de wedstrijd maakte Diego nog een flinke poeier , waardoor de stand 6-3 werd. Toch kon niet worden voorkomen dat Victoria ’28 verloor met 7-3. Wel jammer dat de scheidsrechter de tweede helft ruim 5 minuten te vroeg affloot, wie weet had er nog een doelpunt ingezeten……
De F2 mag trots zijn, ze waren erg sportief en hebben het goed gedaan.