Vlaggen Univé op ons Ontmoetingspark

Vrijdag, 19 juli, 2019

Sinds afgelopen week hangen er vlaggen van Univé en Ontmoetingsclusters Enschede op ons Ontmoetingspark. Dit heeft alles te maken met het feit dat de Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede een samenwerking heeft gerealiseerd met Univé Oost. Sinds oktober 2018 zijn wij als vereniging lid van de coöperatie en met de vlaggen dragen wij dit met plezier uit evenals de mooie samenwerking met Univé. Ook op andere Ontmoetingsparken in Enschede zijn de vlaggen sinds vorige week te zien.

De coöperaties Univé en Ontmoetingsclusters Enschede gaan de komende drie jaar een samenwerking aan op basis van het bieden van een zekere en veilige leefomgeving voor mensen. Door samen ontmoetingen te organiseren die mensen, van jong tot oud, dichter bij elkaar brengen. Het gezamenlijk streven hierbij is; nieuwe kansen laten ontstaan voor iedereen.

Jan Thale Haandrikman, commercieel directeur Univé Oost, over de samenwerking: “Met Ontmoetingsclusters Enschede ondernemen en ontwikkelen we activiteiten en initiatieven in Enschede. Dat doen we gewoon! Niet alleen voor ons, maar voor alle inwoners van Enschede. Zodat zij zich veiliger voelen en de zekerheid ervaren dat er iemand voor ze is als dat nodig is. Dat is ons doel.”

Zichtbaar in de samenleving
“Ontmoeten, verbinden en samenwerken staat centraal in alles wat wij doen en waar wij naar streven. Voor de inwoners van Enschede realiseren we binnen de twaalf clusters ontmoetingsplekken. Een ontmoetingsplek is een sportvereniging, verzorgingstehuis, speeltuin of kinderboerderij in de wijk, waar kansen liggen voor iedereen om zichzelf te ontwikkelen met support van anderen. Het gaat hier om samen zijn, op een plek dichtbij huis, waar leertrajecten aangeboden worden, vrijwilligerswerk gedaan kan worden en de mensen ook sportief bezig kunnen zijn.”, aldus Jenne Wierstra, voorzitter van de Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede. “De visie en inzet van Univé sluit hier naadloos op aan. Wij zijn dan ook erg blij dat we in elkaar een samenwerkingspartner hebben gevonden. Dit biedt ons financiële mogelijkheden om verder te bouwen aan onze ambitie, samen met Univé die actief aansluit bij activiteiten en initiatieven voor de inwoners van Enschede.”

Lees het volledige artikel over de samenwerking tussen de coöperaties Univé en Ontmoetingsclusters Enschede >>> https://ontmoetingsclusters.nl/unive-en-ontmoetingsclusters-enschede-slaan-de-handen-in-een/

Jan Thale Haandrikman & Jenne Wierstra (rechts) Bron: Lars Smook Fotografie