Victoria’28 vanaf 19 september rookvrij!

Woensdag, 9 september, 2020

Onze voetbalvereniging Victoria’28 is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We zetten daarom vanaf de start van de nieuwe competitie de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt Victoria iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Wat verandert er?

Vanaf 19 september zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers wel om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn, het terras en de ingang van de kantine zijn rookvrij. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als Victoria onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@victoria28.nl.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van Victoria’28

Gerard Tenniglo

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.
Lees meer op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.