VICTORIA’28 JO13-1 ON TOUR

Maandag, 22 januari, 2018

Met de laatste oliebollen nog in de buik staat de eerste bijeenkomst van Victoria'28 JO13-1 al op het programma. Een zaalvoetbaltoernooi in het Duitse GREVEN, waar wij(met een geselecteerd groepje) als enige buitenlandse club aan mee deden. Om 14:00 uur verzamelden we ons bij Victoria'28 om zo gezamenlijk te vertrekken naar Greven.

Eenmaal aangekomen op de locatie worden de spelers erg enthousiast als ze de zaal zien waarin ze gaan spelen. Het speelveld is omringt met boardingen waar je gebruik van mogen make tijdens het spel. Ook waren er spelregels(in het Duits) die werden vertaald door Tom aan de spelers om zo de spelers zo optimaal te kunnen voorbereiden op de wedstrijden. Zo speel je wedstrijden van 10 minuten, heb je 4 seconden de tijd om een vrije trap te nemen, de keeper mag de bal maar 5 seconden in de handen houden, niet uit de handen schieten en worden te fysieke duels afgefloten en bij te zwaar fysiek geweld word je er zelfs voor twee minuten uitgestuurd. Aan een echte teambespreking deden we niet, de trainers zeiden alleen wie er zouden spelen en dat ze telkens weer vrij moesten bewegen en de makkelijkste oplossing moesten kiezen om zo een man meer te kunnen creëren, mocht dat lukken tempo in de aanval houden en proberen te scoren.

Eerste poule wedstrijd

De eerste wedstrijd spelen we iets na 16:00 uur. De eerste wedstrijd mochten Harun, Ainesh, Jochem, Niels en Luuk het veld in om de eerste wedstrijd winnend af te sluiten. Dit gebeurde ook na de openingstreffer van Luuk was het al snel gelijk maar na de gelijkmaker werd het een richtingsverkeer en scoorde we er met een paar mooie combinaties aardig op los. Eindstand : 7-1.

Tweede poule wedstrijd

Na twee potjes rust mogen we weer het veld in, ook de tweede partij willen we graag winnen en dat moet dan gebeuren door: Indy, Niels, David, Ben & Harun. Net als in het eerste potje hebben we wat opstart problemen maar na ongeveer 5 minuten beginnen we doel te treffen en winnen deze wedstrijd dan ook ruim met 5-0.

Derde poulewedstrijd

Na de tweede wedstrijd moesten we 7 wedstrijden (ongeveer 1,5 uur) wachten voordat we weer mochten spelen. In de tussentijd werd er wat ‘’Pommes mit Mayo’’ naar binnen gewerkt en konden de spelers zich weer volledig opladen voor de laatste poulewedstrijd.
Na lang wachten was het dan eindelijk zover, de laatste poulewedstrijd. Als we hem wonnen waren we poulewinnaar en daar gingen we als team dan ook voor. Om iedereen ongeveer evenveel te laten spelen in de poule wisselden we na ongeveer 5 minuten. Dit was wel nodig want met nog 4 minuten op de klok kwamen we met 3-1 achter. Met frisse spelers en veel motivatie was vooral de tijd onze grootste tegenstander. 3-2 werd het 2 minuten voor tijd, 3-3 in de laatste minuut en de 3-4 in de laatste 20 seconde. Wat een wedstrijd, ontlading bij de spelers en trainers en vooral de blijdschap want WIR SIND POULE MEISTER !!

Kwartfinale

In de kwartfinale komen we de nummer twee tegen van een andere poule. Uit de wedstrijden die onze tegenstander heeft gespeeld zie je dat ze moeite hebben met verdedigen en veel tegendoelpunten krijgen. Dat betekende in de korte bespreking dat we vel door gingen drukken op de tegenstander en geen ruimte gaven om aan aanvallen te denken. Dat gebeurde vanaf het begin van de wedstrijd. Na 30 seconde lag de eerste er al in het netje, dit smaakte naar meer en om iedereen te laten spelen (omdat het zomaar de laatste wedstrijd kan zijn) scoorden we met veel energie en lust naar doelpunten er hard op los. Eindstand 11-0! Met een kleine bespreking tussen moeder en dochter was Indy met 3 doelpunten erg belangrijk deze wedstrijd.

Halve finale

Omdat wij de eerste kwartfinale hebben gespeeld moeten we een half uur wachten tot we de halve finale mogen spelen. In de halve finale treffen we een sterke tegenstander, we moeten alles geven om tot een overwinning te kunnen komen want in de eerste paar minuten geven we de tegenstander voetballes (3-0). Maar dan geeft de tegenstander gas en speelt de laatste paar minuten alleen maar op onze helft, door de zoveelste fysiek overtreding moet Ainesh ook nog de laatste twee minuten het veld verlaten en spelen we met een speler minder. Door een paar goede reddingen van Niels en het knokken als team toch de nul kunnen houden en door naar de FINALE !!

Finale

In de finale treffen we een team waar de spelers meneer tegen kunnen zeggen. Sommige spelers hebben meer baardgroei als de trainers en ook hun fysieke gesteldheid is aan de grote kant. Onze spelers lieten zich daar niet door intimideren en omdat we het toernooi graag wouden winnen hebben we ervoor gekozen om de spelers op te stellen die het beste in het toernooi zaten: Niels, Harun, Indy, Ben en Jochem. Eenmaal aan de finale begonnen zag je het verschil wel degelijk, de tegenstander had veel de bal maar toch hielden we ze lang bezig en kreeg de tegenstander weinig kansen. Tot 4 minuten voor tijd leek het af te gaan op strafschoppen, maar helaas toch viel de 0-1 en daardoor moesten we meer risico’s nemen, door het verschil in kracht kwamen we niet tot grote kansen maar kwamen we wel beter tot ons spel. Helaas konden we niet scoren en kregen we 2 minuten voor tijd de 0-2 tegen waardoor de weerbaarheid die we daarvoor gaven minder werd en de eindstand uiteindelijk 0-3 werd.

Toernooi kort samengevat

Om een lange dag samen te vatten. In de poule fase als ongeslagen poulewinnaar door gaan naar de knock-out fase is heel knap, omdat je ook tegen een lastige tegenstander je hebt verweerd en een achterstand kunt ombuigen naar een overwinning. Ondanks de tweede plek hebben we een supertoernooi gespeeld. In totaal hebben we 30 keer gescoord en maar 7 doelpunten tegen gehad. Hier kunnen we als team op gaan bouwen op weg naar de tweede helft van de competitie. Ook hebben Tom, Jordy & de ouders die aanwezig waren spelers gezien die heel gretig waren en geloofden in het binnenhalen van de eerste plek. Om de bittere na smaak van de tweede plek weg te krijgen zijn we gezellig wezen eten bij de MAC DONALDS. Alle spelers inclusief trainers en leider aan de HAPPY MEAL, om maar aan te geven dat je voetbal speelt als team. EEN TEAM, EEN TAAK ! in dit geval dus een team, een bestelling.