Victoria’28 JO10-1 Nederlands Kampioen

Zondag, 5 juni, 2022

Voetbalvereniging SV Langeberg was vandaag gastheer van het Nederlands Kampioenschap jeugd onder 10. Na de voorrondes mochten vandaag de finalisten uitmaken wie zich Nederlands Kampioen mocht gaan noemen. De winnaar van dit toernooi is geworden: Victoria'28 JO10-1. De 2e en derde plaats waren voor FC Lisse JO10-1 en De Blesse JO10-1. Hieronder het verslag van Victoria'28 JO10.

Eindelijk was het vandaag zover. 4 juni de dag waar we met z’n allen naar uit hebben gekeken. Om kwart over 6 kwam de bus van ter Does voorrijden om ons richting Brunssum te brengen voor de Nederlandse Kampioenschappen. De sfeer in de bus was op de vroege ochtend al super.

Om tien uur werd de dag afgetrapt met een openingsceremonie. Om half 11 was onze eerste poulewedstrijd in Poule B. Reiger Boys werd met 4-0 verslagen. De tweede poulewedstrijd werd Beek Vooruit met 3-2 verslagen.

De laatste poulewedstrijd was ontzettend spannend en eindigde in een 2-2 gelijkspel. Maar met 7 punten werden we poulewinnaar en mochten door naar de finalewedstrijden. De kwartfinale hebben we de tegenstander voetballes gegeven en hebben onze jongens ze met 5-1 weggetikt. De halve finale behaalden ze een knappe 3-1 winst.

En toen was het moment daar: de Finale!!!!

De finalisten werden door de speakers om de beurt het veld opgeroepen en om half 5 klonk het startsignaal. Het was een fantastische finale met mooie goals en strijdlust. Het ging gelijk op en in de laatste minuut was de stand 4-4. De spanning was om te snijden. Tot Ismaïl in de laatste 20 seconden de 5-4 binnen tikte.

De talentjes van Victoria’28 hebben hun naam waar gemaakt en zijn Nederlands Kampioen JO10.

Wat was het een top dag en wat hebben we met alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s genoten van ‘onze talentjes van Victoria’28.

Een dag om nooit meer te vergeten!

Meer foto’s en video’s op hun Instagram:
https://www.instagram.com/detalentjesvanvictoria28/