Victoria’28 heeft daadwerkelijk een “Groen Hart”

Vrijdag, 15 september, 2017

Is je al iets opgevallen op het complex? Victoria'28 is tijdens de zomerstop namelijk verduurzaamd. Er zijn maar liefst 96 zonnepanelen geplaatst op onze kantinedak die een groot deel van onze elektriciteitsvoorziening op zich neemt. De panelen passen in het duurzaamheidsbeleid van de club.

Onder leiding van Schulte Energie & Techniek Denekamp werden de panelen vlot aangebracht en aangesloten op het net. Voor de investering heeft de club subsidie ontvangen van de rijksoverheid, subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS), en een bijdrage van “Hart voor Victoria’28”, een stichting binnen de vereniging die als doel heeft om zoveel mogelijk leden en niet leden bijeen te brengen die een hart voor Victoria ’28 hebben. De aanvraag werd begeleid door een adviseur van Sportstroom Drachten.

De stichting “Hart voor Victoria’28” heeft nagenoeg elk jaar een gift aan de vereniging gedaan, met als laatste nu een gift van € 8.000,- voor de nieuwe zonnepanelen. Met de subsidie van € 6.800,- op de materialen bleef er voor de vereniging nog een bedrag over van € 5.200,-. Gezien we de aankomende 15 jaar jaarlijks een subsidie van € 1.800,- terugkrijgen, is dit met 3 jaar terugverdiend en kunnen we vanaf dat moment de volledige opbrengst van de zonnepanelen van onze energierekening aftrekken. Dit bespaart de vereniging tussen de € 4.000,- en € 5.000,- per jaar.

Victoria’28 verbruikt jaarlijks meer dan 100.000 kWh stroom. Door de aanschaf van de zonnepanelen bespaart Victoria’28 elk jaar zo’n 30.000 kWh stroom per jaar. De zonnepanelen werken op daglicht, dus ook bij bewolking wekken de panelen stroom op. In de zomer wekken de panelen iets meer op dan we gebruiken. Deze extra stroom leveren we terug aan het elektriciteitsnet. ’s Avonds werken de panelen niet. Dan krijgen we stroom van het elektriciteitsnet.

Uiteraard danken wij als bestuur en namens alle leden “Hart voor Victoria’28” voor hun donatie. Mocht u ook lid willen worden en zo iets terug doen voor de vereniging? Neem dan contact op met Roel Bartels, r.c.bartels@home.nl.