Victoria’28 E3 beloont zichzelf en gaat voor kampioenschap!

Maandag, 7 december, 2015

Afgelopen donderdag stond de topper tegen UDI E1 op het programma. Onze 1e jaars moesten het opnemen tegen een 2e jaars E team dat ook nog dispensatie had voor 2 spelers.

Stand op dat moment:
1: UDI E1 D                       10-25
2: Enschedese Boys E1    10-25
3: Victoria ’28                    09-24

Een werkelijk flitsend begin van onze talentjes. Deze goal is bijna niet te verwoorden…zo mooi was die! Vanaf de aftrap ging de bal naar achteren. Een pass naar rechts op Leeuwis. Hij speelde de bal over het middenveld naar onze linksbuiten Sven. In vrije positie op 15 meter van de goal, bedacht hij zich niet en knalde de bal diagonaal in de rechter bovenhoek. De toon was gezet!

Wat volgde was een ware strijd der titanen. Kracht, snelheid en leeftijdsverschil (UDI) tegen talent, passie en gezonde basis ‘wil om te winnen’.

In de 1e helft konden onze jongens alleen maar strijden voor een goed resultaat. Echt mooi voetbal was het niet van onze kant. Door individuele kwaliteit kwam UDI op een terechte 2-1 voorsprong bij rust.

Je gelooft het misschien niet, maar in de rust hebben we een tactische zet in de verdediging gedaan. We verklappen hier natuurlijk niet wat dat was.  De start was hoopgevend. We kwamen niet meer in de problemen. Sterker nog: onze 1e aanval werd gelijk een doelpunt. Sven passeerde zijn tegenstander en trok de bal vanaf de achterlijn voor. Rico verlengde de bal met een sierlijke voetbeweging naar de lange hoek. 2-2. Onze jongens voelden dat UDI zeker te verslaan was. Er was een ‘knakmomentje’. Tevens speelt misschien ook wel mee hoe een coach zijn spelers benaderd, want na de rust was UDI geen schim meer van de 1e helft. Had hij de druk te veel opgevoerd, want bij winst was UDI namelijk kampioen!!!!
Onze verdediging stond als een huis. Het 7-tal straalde een winnaarsmentaliteit uit en vocht voor iedere meter. Een schot uit de tweede lijn werd door een speler van UDI met de arm uit de doelmond gewerkt.
De vraag is: is het een penalty en moet je deze wel geven?
1: als hij de bal niet met de arm speelt is het een doelpunt
2: kan een kind van 9/10 er echt iets aan doen, het is een reactie.

Als de scheidsrechter de penalty wel/niet geeft….van beide beslissingen is iets te zeggen. Yigit gaat achter de bal staan en maakt geen fout. 3-2 De tegenstand is gebroken en Victoria bouwt de voorsprong verder uit. Een mooie individuele actie en een poortje bij de keeper van Yigit brengt de stand op 4-2. De 5-2 van Sven valt door een goede passeerbeweging en droge knal in de korte hoek.
Het feest is compleet!

Eerder schreef ik al de benadering van kinderen. Na de wedstrijd was UDI zo teleurgesteld dat ze niet meer afsloten met penalty’s. Jammer voor de kinderen!

Aanstaande zaterdag spelen we tegen SC Enschede E3 nog 1 mooie wedstrijd. Jullie zijn om 09.45 uitgenodigd om ons team te steunen.
Misschien kunnen we na afloop een feestje vieren.

Tot zaterdag!

Kampioenswedstrijd E3 najaar 2015