Victoria’28 E1 laat de toeschouwers genieten in ‘perfecte’ wedstrijd

Donderdag, 20 november, 2014

Vandaag (zaterdag 15 november 2014) speelde Victoria ’28 E1 uit tegen Grol E2. Grol stond 4e op de ranglijst en dus konden de spelers van Victoria ’28 hun borst nat maken. De afsluitende training op vrijdag beloofde veel goeds, iedereen was namelijk op en top geconcentreerd en de mooiste combinaties werden op de mat gelegd.

Direct vanaf het begin pakte Victoria ’28 E1 de tegenstander stevig beet en liet niet meer los (figuurlijk uiteraard). Het verschil werd dan ook direct in het begin gemaakt. Met goed combinatiespel en mooie individuele acties op zijn tijd werd Grol van het kastje naar de muur gestuurd. Fijn was ook dat het scoreverloop direct goed viel. De grote man in het begin van de wedstrijd was Melvin. In de 5e minuut zorgde hij na een goede actie voor de 0-1. Twee minuten later wist hij op aangeven van Jesse de 0-2 binnen te prikken. Daarna duurde het even, maar uiteindelijk tekende hij in de 14e minuut voor zijn derde treffer – en dus een hattrick! – op aangeven van Harun. Het was vandaag zeker niet alleen de wedstrijd van Melvin. Hij was telkens de gelukkige die aan het eind van geweldige aanvallen mocht staan. Want werkelijk waar, er werd bijzonder goed gespeeld overal op het veld. Achterin stond het als een huis. Op het middenveld liepen de spelers zich een slag in de rondte en voorin werd er naar hartenlust aangevallen. De nodige OEH’s en AAH’s waren van de kant te horen. Nog voor rust werd de stand op 0-4 gebracht en leek de wedstrijd definitief gespeeld. Jesse speelde Koen vrij, die de bal goed aannam (goede been, gelijk voor het andere been klaarleggen en dichtbij gehouden) en de doelman wist te passeren.

De rust werd op een andere manier beleefd als normaal gesproken. Even naar binnen de kleedkamer in en wat drinken. Daar bespreken hoe het ging en wat verder te doen en toen weer lekker snel naar buiten om in het ritme te blijven.

Met dat ritme zat het wel goed. Waar het de eerste helft al een genot was om naar te kijken, werd dit in de tweede helft vrolijk doorgezet. Maar nu ook nog eens met veel doelpunten erbij. De toeschouwers waren dan ook niet zo blij dat de trainer met een paraplu langs de lijn ging staan, waardoor ze niet alles meer konden zien. Gelukkig was die paraplu ook net zo snel weer verdwenen als dat die uitgeklapt was en konden ze alles weer goed zien. Victoria ’28 bleef de bovenliggende partij en speelde heerlijk voetbal. Het wist vandaag ook nog eens de nul te houden. Hier werd met het hele team voor gezorgd. Toch komt die nul vooral op naam van onze keeper Gijs. Iedereen weet dat het ontzettend moeilijk is om geconcentreerd te blijven als je bijna niets te doen krijgt. Het lukte Gijs vandaag met overtuiging. Op twee uitvallen van Grol (spelers van Victoria ’28 liepen iets te veel naar voren) had Gijs een geweldig antwoord. In de tweede helft wist Victoria ’28 E1 nog 8x! te scoren en zo werd het uiteindelijk 0-12. Een geweldige uitslag en ook dik verdiend na een mooie demonstratie. En ja, je hebt altijd met een tegenstander te maken. En ja, na zo een overwinning zou je zeggen dat die niet goed waren. Dit was zeker niet het geval. Deze wedstrijd was echt de verdienste van Victoria ’28, door de tegenstander in het begin direct het gevoel te geven dat dit een kansloze ochtend was voor hun. Knap gedaan! Na afloop ontving de ploeg dan ook de complimenten van het sportieve Grol en de mensen langs de kant. Nu proberen om dit door te zetten en iedere week nóg weer beter proberen te worden.

Scoreverloop 2e helft

Stand Minuut Maker Assist Omschrijving
0-5 30’ Rick Dribbel over de achterlijn en in de korte hoek binnen geschoten.
0-6 35’ Koen Rebound na een goed schot van Per.
0-7 39’ Robin Rebound na een hard schot van Jesse.
0-8 42’ Robin Koen Koen legt de bal simpel breed en Robin kan scoren.
0-9 45’ Robin Jesse Robin maakt ook een zuivere hattrick op aangeven van Jesse.
0-10 47’ Koen Robin Ook Koen maakt een hattrick (al is hij niet helemaal zuiver, maar we tellen hem).
0-11 52’ Per Per soleert goed door de verdediging en laat de keeper kansloos.
0-12 55’ Robin Door een aantal kapbewegingen verschaft Robin ruimte om uit te halen en doet dat glansrijk.