Victoria’28 B1 – Ruurlo B1

Maandag, 14 september, 2015

Op donderdag 10 september speelden we onze tweede competitiewedstrijd tegen Ruurlo B1. Op verzoek van onze tegenstander speelden we deze wedstrijd vooruit. Ruurlo is dit seizoen nieuw in de hoofdklasse nadat ze afgelopen seizoen zijn gepromoveerd vanuit de eerste klasse. Voor ons is dit dus een vrij onbekende tegenstander.

We beginnen meteen goed aan de wedstrijd we zetten de tegenstander vast waardoor ze niet aan het voetballen komen. Hierdoor creëren we in de eerste 25 minuten een heleboel kansen. Zo is Ronald twee keer dicht bij een doelpunt maar helaas raakt hij de paal en de lat. Ook Junior, Don en Alaattin creëren kansen maar ook deze worden niet benut. De keeper van Ruurlo blijkt vandaag een grote sta in de weg voor onze aanvallers. Onze verdediging en middenveld hebben de wedstrijd goed in handen. Tot aan de 30 min heeft onze tegenstander nog geen kans gehad. Na 30 min speelt de keeper van Ruurlo een lange bal naar voren. Die na een duel terecht komt bij de middenvelder van Ruurlo die met een schitterende pass de rechtsbuiten alleen voor onze keeper zet. De rechtsbuiten bedenkt zich geen moment en lobt de bal over Nihal heen in het doel. En zo staan we opeens 0-1 achter. Toch gaan we gewoon door met voetballen en creëren we voor rust nog een aantal mogelijkheden. Helaas worden ook deze om zeep geholpen en gaan we de rust in met een achterstand.

In de bespreking tijdens de rust word aangegeven dat we door moeten gaan met voetballen. Het enige verbeterpunt voor ons is dat we moeten scoren. In de tweede helft gaan we verder met aanvallen we creëren ook nu kansen maar schoten van Joel, Don en Jesse gaan er niet in. Even lijkt het erop dat de bal er niet in wil vandaag. Maar dan maakt Don via een actie toch de 1-1. Aan de kant denken we nu dat dit het moment is om door te drukken. Maar vreemd genoeg laten we ons nu wat meer terug drukken. Ruurlo word gevaarlijker en komt steeds dichter bij de goal. Als team zijn we nu niet meer in staat om de bal in de ploeg te houden. We schieten vaak ballen blind naar voren die we dan net zo hard weer terug krijgen. We vergeten in deze fase om te voetballen en hierdoor creëren we geen kansen meer. Tot we een paar minuten voor tijd een vrije bal krijgen rond de zestien. Don gaat achter de bal staan en schiet hem goed in richting de kruising. Maar ook deze bal is een prooi voor de keeper van Ruurlo. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en eindigt de wedstrijd in een gelijkspel. In kleedkamer balen we ervan dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen. Gezien het aantal kansen was dit ook zeker mogelijk.

Volgende week spelen we uit tegen JVC Dedemsvaart en gaan we op jacht naar de eerste 3 punten.

Opstelling:
Nihal, Marc, Alaattin , Dante, Joris(Thijs), Ruben , Don, Kayne, Ali (Joel), Junior (Jesse), Ronald