Victoria’28 1 – Luctor et Emergo 1

Zaterdag, 15 juni, 2013

ENSCHEDE - Ook tegen Luctor bleek dat 1 tegendoelpunt voldoende is om Victoria '28 aan het wankelen te krijgen. Nadat Luctor pas laat in de 2e helft de eerste treffer noteerde was het acht minuten later al 1-3 voor de mannen van trainer René Woesthuis. Hiermee pakte Luctor het kampioenschap in de 2e klasse, en mag zich volgend seizoen 1e klasser noemen.

Met zeer veel publiek, en dan met name van de kant van Luctor ( 4 bussen) was het een gezellig treffen tussen beide ploegen. Victoria ’28 had niets meer te verliezen en speelde een prima 1e helft. Luctor voetbalde met name in de eerste helft erg onrustig, en was niet echt bij machtte het verschil op de ranglijst tot uitdrukking te brengen. Victoria ’28 voetbalde fris en gedurft naar voren, en zat kort op de gevaarlijke aanvallers van Luctor. Luctor liet natuurlijk zo af en toe zien waar toe het instaat kan zijn, maar mistte de echte scherpte om Victoria ’28 pijn te doen. Het was zelfs Victoria ’28 dat via een fraaie aanval over vele schijven de 1-0 voor de thee binnen schoot. Richard Vulker bekroonde, na vele jaren in de hoofdmacht van Victoria ’28 gespeeld te hebben, zijn voetballende carriere af bij Victoria ’28 met een heerlijke geplaatse bal hoog in het dak van het doel, 1-0. Met deze stand werd ook gerust. Gezien het spelbeeld van de 1e helft werden alle meegekomen Almeloërs toch een beetje nerveus van deze tussenstand en het vertoonde spel van de ploeg uit Almelo.

Na de rust veranderde er eigenlijk niet zoveel, totdat Luctor het initiatief nam om overal 1:1 te gaan spelen. Dit wierp in eerste instantie nog niet zijn vruchten af, maar kwam volledig los toen de bevrijdende 1-1 op het scorebord kwam te staan. Luctor leek een tandje bij te schakelen want in een tijdsbestek van amper 8 minuten had Luctor via nog 2 treffers de stand omgebogen in een 1-3 voorsprong. Luctor vergat daarna de wedstrijd volledig te beslissen want enkele grote mogelijkheden werden nog om zeep geholpen. Uiteindelijk floot trainer René Woesthuis voor het eindsignaal ( een ludieke actie van de scheidsrechter), en was het opnieuw Luctor dat in 5 jaar tijd voor de 4e maal promoveerde.

Vanaf deze kant feliciteerd Victoria ’28 Luctor et Emergo met het behaalde kampioenschap, en wenst ze alvast heel veel succes in de 1e klasse van het zondagvoetbal.

Victoria ’28 daarintegen kan terugzien op een bewogen seizoen in al haar facetten. Het gehele seizoen was het verhaal eigenlijk hetzelfde. Te wisselvallig, en dan niet alleen van wedstrijd tot wedstrijd maar vooral de wisselvalligheid in de wedstrijden zelf. Qua potentie loopt er voldoende kwaliteit rond, maar bij het minste of geringste sluipt er een stuk onrust in de ploeg waardoor het zo maar om kan slaan. Dat is ons tegen Luctor weer gebeurt, en heeft ons de afgelopen wedstrijden ook parten gespeeld. Alles heeft natuurlijk ook met vertrouwen te maken. Zo lang als het goed gaat straalt het elftal vertrouwen uit, en kan het zelfs tegen de betere ploegen in de 2e klasse goed partij geven. Maar als het ook maar even tegenzit dan slaat het bijna 180 graden om, en loopt het elftal spreekwoordelijk achter de feiten aan.

Zoals het er nu naar uitziet zullen enkele dragende spelers Victoria ’28 verlaten, en zullen de jongere gasten die nu al enkele seizoenen in de hoofdmacht spelen de kar moeten gaan trekken. Ondanks dat Victoria ’28 is gedegradeerd is het toch een unieke prestatie dat Jeroen Germeraad met 18 doelpunten topscorer is geworden van deze 2e klasse. Jeroen zal komend seizoen gewoon te bewonderen zijn op de velden van Victoria ’28, om samen met de jonkies en nieuwe trainer Micheal Dikken weer een gooi te doen naar een hoge klassering in de 3e klasse.

Voor de voetballers van Victoria ’28 kunnen de schoenen nog niet in het vet. Het 2e elftal maakt zich op voor nacompetitie wedstrijden om zo een gooi te doen naar promotie naar de hoofdklasse. En voor het 1e elftal staat voor 21-5 een wedstrijd gepland in de 1e ronde van Marinus Goedhart toernooi bij UDI. Victoria ’28 zal dan aantreden tegen het naar de 4e klasse gepromoveerde Vosta. De winaaar van deze wedstrijd zal een week later spelen tegen de winnaar van EMOS – De Tubanters. (Emos heeft afgezegd. *Red.)

Deze wedstrijden beginnen om 19.00 uur op de velden de vv. UDI.