Victoria F1 verliest spannende 1e competitiewedstrijd

Maandag, 15 september, 2014

Victoria F1 verliest een spannende 1e competitiewedstrijd na een succesvolle voorbereiding. In de voorbereiding werd er niet verloren in de oefen- en bekerwedstrijden. Oefen: Rigtersbleek: 5-3 en Sc Markelo: 7-1. Beker: Losser: 7-3, Sc Markelo: 7-1 en Heracles: 5-1

Vanmorgen moesten we aantreden tegen Rood Zwart F1. Na een spannende openingsfase waar Victoria 2 goede kansen kreeg om de score te openen, lag uit een mooie aanval de 0-1 (4 min.) achter Pascalle. Nog niet van dit doelpunt bekomen, lag ook 2 minuten later de 0-2 (6 min.) in het doel.
In deze leeftijd moet je altijd even afwachten hoe de kinderen met zo’n teleurstelling omgaan en de tegenstander uit gaat lopen. Het was dan ook mooi om te zien dat Victoria niet onder de indruk was en op zoek ging naar een doelpunt. Het grote verschil zat hem voornamelijk in het fysieke gedeelte tussen de beide teams, want technisch en voetballend waren ze echt aan elkaar gewaagd.
Helaas werden onze aanvallers vaak op dat fysieke vlak afgetroefd, maar onder aanvoering van onze motoren Leeuwis en Daan konden we de aansluitingstreffer maken.
Leeuwis schoot, vlak voor rust, in de rebound de 1-2 (18 min.) achter de goede keeper van Rood Zwart.

In de rust hebben we afgesproken gewoon door te gaan waar we mee geëindigd waren en dat resulteerde direct in de 2-2 (22 min.) Op het eerste oog leek het een voorzet vanaf rechts door Daan, maar de bal belandde in de lange hoek. Op dat moment waren we zelfs even sterker dan de tegenstander, maar het bleef toch oppassen voor wederom een achterstand.
Dat gebeurde dan ook. Een beetje ongelukkig viel de 2-3 (29 min.) Wederom toonde Victoria veerkracht en werd de stand door Leeuwis weer gelijk getrokken. 3-3 (31 min.)

Het spel bleef gelijkwaardig met kansen aan beide kanten. Toch was het weer Rood Zwart dat in de 37e minuut op voorsprong kwam. Om toch nog een puntje, wat overigens terecht zou zijn geweest, aan deze 1e competitiewedstrijd over te houden, werd nog een paar keer vol de aanval gezocht.
Een schot van Sven werd nog onder uit de hoek getikt door de keeper en een mooie aanval door het centrum kon net niet met een doelpunt worden afgesloten.

Door alles of niets (nog maar 1 verdediger in het veld) liepen we in de laatste minuut nog tegen een counter aan. Eindstand 3-5

Als je dan terugkijkt klinkt het misschien vreemd als je tevreden bent over de wedstrijd, maar dat is echt waar. Ik speel liever een wedstrijd waar de teams gelijkwaardig zijn dan dat er een groot verschil is en je eventueel met ruime cijfers wint.
Je moet dan natuurlijk niet iedere week verliezen, want dat is ook niet prettig. Maar……dat zal waarschijnlijk bij Victoria ’28 F1 ook niet gebeuren.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen Avant W. F1

Scoreverloop:
0-1
0-2
1-2     Leeuwis
2-2     Daan
2-3
3-3     Leeuwis
3-4
3-5