Victoria ’28 wint bekerwedstrijd tegen buurman Enschedese Boys

Zondag, 31 augustus, 2014

Enschedese Boys moest vandaag met ruime cijfers winnen van buurman Victoria ’28 om verder te mogen bekeren. Maar binnen de minuut lag de bal al in het doel van E’boys.

a1-2

Jeroen Germeraad wist na slap verdedigen aan Boys kant de bal binnen te schieten en Victoria ’28 dus al vroeg in de wedstrijd op voorsprong zette.
In de elfde minuut maakte Chris Bonzet er al 2-0 van waardoor de wedstrijd eigenlijk al was gespeeld. Toch kreeg de ploeg van Coen Nijenhuis ook zijn kansen, drie keer kwamen de aanvallers alleen voor doelman Bryan Jonkers maar beide was de inzet veel te slap.
a1-13
Na 20 minuten was er het moment van Maurice Nuis, hij zag de doelman van E’boys te ver voor het doel staan en schoot de bal van 40 meter op schitterende wijze over de keeper.
Vijf minuten later was er een domme overtreding van de Victoria ’28 doelman die een speler van Enschedese Boys onderuit haalde en direct rood ontving van de scheidsrechter.
Victoria ’28 moest dus verder met zijn tienen. Nick Louwman was de nieuwe keeper. Het bleef tot de rust 3-0, waar het ook zo maar 5-3 had kunnen staan gezien de vele kansen.

a1-43

Tien minuten na de rust was het Chris Bonzet die zijn tweede en Victoria ’28 zijn vierde van de middag scoorde. Hierna was het woord aan Enschedese Boys binnen 10 minuten scoorde de ploeg 3x en bracht de spanning echt terug tot 4-3.

a1-31
Maar een kwartier voor tijd viel dan toch de definitieve beslissing door een eigen goal van Enschedese Boys en door de 5-3 zege zit Victoria ’28 in de pot voor de loting van de 2e ronde.

a1-46

Verslag amateurvoetbaltwente.nl
Foto’s Gert Kastelein
Meer foto’s vind u hier: Victoria ’28 – Enschedese Boys