Victoria ’28 VR1 wint verdiend van Zelos VR 2

Zaterdag, 14 september, 2013

Op zaterdag speelden we onze eerste wedstrijd met Dames 1 uit tegen Zelos Dames 2 uit Zelhem. De eerste 20 minuten hadden we een zwaar overwicht doordat we zeer goed de bal rond lieten gaan en de druk vol op de tegenstander hadden.

We kregen een aantal kansen door middel van een drietal afstandsschoten waarvan er 1 op de paal ging. maar was het Anouschka Roerink die in de 12 de minuut wel met een schot vanaf de zijkant 16 meter het net wist te vinden.

Na deze 20 minuten was er iets van “we redden het wel” en lieten ons te ver terug drukken zo leek het. in deze volgende 15 minuten kwam Zelos met hun 2de uitbraak dan ook met een beetje geluk op 1-1 doordat 2 verdedigsters zich ff verkeken op de bal die doorschoot op het natte veld. Maar de laatste 10 minuten herpakten we ons en gaven weer vol gas naar voren en bij balverlies jaagden we vol door waardoor Zelos bijna niet meer van hun eigen helft af kon komen.

In de 2de helft hebben we door 2 verplaatsingen in de basis de druk nog verder opgevoerd en scoorde Anouschka een wereldgoal. De bal werd vanaf de rechtsbuiten in gepasst en Anouschka twijfelde niet en nam de bal op 80cm boven de grond in 1x op haar slof waardoor de bal naar de verre hoek draaide en de keepster van Zelos was kansloos. We bleven maar op zoek gaan naar de 1-3 alleen wou de bal er niet meer in we raakten nog 2x de paal en werd een doelpunt afgekeurd van Laura van der Veen voor vermeend buitenspel, helaas. In de laatste minuut haalde Stéphanie Wever nog een bal uit de hoek waardoor we verdiend met 1-2 wonnen en als winnaar het veld af mochten gaan.

Dames, wij als trainers zijn apetrots op jullie. Jullie hebben er alles aan gedaan en hebben echt alles gegeven, deze winst hebben jullie meer dan verdient!