Victoria ’28 VR1 – Doetinchem VR1

Maandag, 10 februari, 2014

Op zaterdag 8-2-2014 speelde Victoria '28 VR1 een uitwedstrijd tegen Doetinchem VR1. Na de deceptie van vorige week waar we, een 2-0 voorsprong tegen Enter Vooruit VR2 weggaven en verloren met 2-4, hadden we het terechte gevoel dat we wat recht te zetten hadden deze wedstrijd.

Zei het niet dat we in september nog met 9-3 verloren hadden daar en we dus wisten dat het een hele zware wedstrijd zou worden. Het was dus zaak dat we een goede concentratie moesten hebben en in ons zelf moesten geloven dat er een mogelijkheid was deze wedstrijd tot een goed en positief einde te brengen.

De wedstrijd begon om 13.00 uur met 2 goede en gretige teams die allebei de 3 punten wilden hebben. De spanning was af te lezen op de gezichten van alle speelsters waardoor we wat aarzelend begonnen. Maar na 5 minuten was dat weg en speelden beide teams frank en vrij. In de 12de minuut was de 2de kans van Doetinchem raak (1-0). Onze meiden pepten elkaar op en gingen ervoor. Ze schakelde een versnelling hoger en namen het heft in handen. We speelden gedurfd en vrij van zenuwen wat resulteerde in een aantal kleine kansjes. Hieruit putte het team nog meer zelf vertrouwen en was het in 25 minuten 4x Laura die het net deed bollen!! (1-4) met nog 10 minuten te gaan tot aan de rust. Ondanks de druk kreeg Doetinchem wel de nodige kansen met de bloedsnelle spits van hun die ook het voorbeeld van Laura volgde en scoorde vervolgens ook haar 2de en 3de goal waardoor we met een 3-4 gingen rusten.

Aan de 2de helft begonnen leek het op de eerste 5 minuten van de 1ste helft! Onze meiden leken wel strak te staan van de spanning! Waren het de 2 tegentreffers die dit hadden veroorzaakt? In de 52ste minuut was het een vrije bal die hoog bij de 2de paal binnen viel 4-4!! Nu was het aan de meiden om te laten zien waarvan ze gemaakt waren. Lieten ze de kop hangen en was het geloof weg of kwam de drang naar winst en het geloof dat ze wel degelijk konden voetballen naar boven? Ze moesten nu het hoofd koel houden en doorgaan wilden ze hier nog met de winst weggaan. En dit gebeurde, de meiden pepten elkaar op en gingen ervoor. Het hoge tempo was voor hen waarschijnlijk nog niet hoog genoeg want onze meiden legden een moordend tempo op de mat waardoor Doetinchem langzaam het spreekwoordelijke kaarsje zag uitgaan. Vanuit een hoekschop was het Nergiz die de stand op 4-5 zette en de vreugde die daarop losbarstte was overweldigend en ze wilden meer. Na een schot van Anne die knap uit de hoek werd getikt door de keepster en een knal op de paal van Anouschka was het een diepe bal gegeven door Tessa die Laura wederom vrij zette op 45 meter van de goal. Laura, die al de nodige tikken had gehad en daardoor ook een beetje op haar laatste adem liep, gaf nog 1x alles de sprint die ze inzette ging over 50 meter waarbij ze de keepster omspeelde en de 4-6 eindstand op het bord zette werd bedolven onder alle blijde speelsters van ons.

Ondanks alles hebt u weinig in dit verslag kunnen lezen over de `Women off the Match!!` Zij had de ene na de andere redding en was de coach in de verdediging met positieve coaching en peptalks richting iedereen heeft ze laten zien dat ze nu echt aan het groeien is tot een zeer goede meevoetballende keepster. Bedankt Stéphanie Wever, we zijn `apetrots`op je hoe je je in positieve zin hebt ontwikkelt!!

Namens de trainers en de Leidster willen we zeggen, dat we Supertrots zijn op VR1 ! Gefeliciteerd met deze goede en knappe overwinning.

(verslag Erik en Alex)