Victoria ’28 versus Oud-Victoria ’28 1

Vrijdag, 28 juni, 2013

Omdat er dit seizoen relatief veel spelers stoppen, die hun sporen meer dan verdiend hebben bij Victoria '28, werd er een heuse afscheidswedstrijd georganiseerd tussen het huidige 1e elftal, en een elftal van prominente oud Victorianen.

Bijna alle oud gedienden gaven oproep aan het gehoor om deel te nemen aan deze meer dan sportieve wedstrijd. Mede hierdoor stond er een meer dan representatief van oud Victoria ’28 1 binnen de lijnen met oa. Mark (K), Mohammed, Wiemer, Tim, Peter, Chris, Paul, Maikel, Nick, Daniël, Bert-Jan, Patrick (K), Bram, Robert H, Robert C. Coach van dit sterrenteam was oud Victoria trainer Peter Peperkamp die zo nu en dan handen en voeten nodig had, om de spelers het gevraagde systeem uit te laten voeren. Het huidige eerste elftal had meer dan de handen vol, en won dan ook uiterst nipt over 2 x 35 minuten met 6-5.

De wedstrijd stond onder de leiding van de prima leidende Jan de Vries, met als secundanten 2 oud grensrechters van het 1e elftal: Klaas Hospes, en Giovanni Imbrogiano. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, en speelden beide met de wil om te willen winnen. Vooral aanvallend was het soms smullen geblazen, en verdedigend lieten beide verdedigende linies (misschien wel bewust) zo af toe de teugels vieren.

Victoria ’28 nam  van veel spelers afscheid maar vooral Richard Vulker, Gijs ter Riet en Maurice Nuis werden voor hun jarenlange inzet bij Victoria ’28, en dan met name als speler van het 1e elftal nogmaals extra in het zonnetje gezet. Deze 3 spelers speelden de eerste helft met het eigen elftal mee, om na de pauze een plek in te nemen tussen de oud gedienden.

Afgesloten werd er met een heerlijke BBQ ( aangeboden door het bestuur) waarbij ook de dames niet ontbraken. Aanvoerder Jeroen Germeraad had de zaakjes met zijn mensen goed voorbereid, en zette de 3 reeds genoemde spelers, in het zonnetje voor hun bewezen diensten. Alle 3 spelers ontvingen een prachtig ingelijste karikatuur, met daarnaast een minishirt van Victoria ’28 voor de toekomstige spelertjes van Victoria ’28. Daarnaast werd er ook op een mooie manier afscheid genomen van spelers die volgend seizoen hun kunsten elders gaan vertonen. Een speciaal woordje van dank was er voor verzorger Rick Arends (omdat Rick werkelijk dag en nacht voor zjn spelers klaar stond). Na 6 jaar Victoria ’28 gaat hij zijn verzorgende kunsten etaleren bij Rigtersbleek.

Ook Cor die stopt als leider, en de beide trainers werden bedankt, en ontvingen een prachtig boeket bloemen. Na dit officiële gedeelte bleef het nog erg lang gezellig op het sportpark van Victoria ’28. Hiervoor is bedankje richting Ria op zijn plaats want alles was werkelijk perfekt geregeld.

Score verloop: 0-1 Daniël, 1-1 Alex, 2-1 Jeroen G, 2-2 Gijs, 2-3 Wiemer, 3-3 Ruud, 4-3 Chris, 4-4 Maurice, 4-5 Bram, 5-5 Ruud, 6-5 Ruud.