Victoria ’28 vergeet zichzelf te belonen

Zondag, 15 november, 2015

Vandaag stonden er 2 toppers op het programma in de 3e klasse A. SDC'12 en Juventa'12 werd afgelast, terwijl de andere topper, tussen De Tubanters en Victoria '28 onder erbarmelijke omstandigheden, wel doorging. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

De eerste kans van de wedstrijd was al na 2 minuten voor de Tubanters, Bryan Jonkers zag de bal echter naast zijn doel gaan. In het verdere vervolg van de 1e helft was Victoria’28 heer en meester op het kunstgras van de Tubanters. De bezoekers hadden het meeste balbezit en waren in staat om bijna elk duel voor zich te winnen.

Echte uitgespeelde kansen deden zich echter nauwelijks voor. Al had Victoria ’28 zeker tot scoren kunnen komen als men in de zestien iets scherper was geweest.

In de 2e helft komt Victoria ’28 weer fel uit de startblokken, na 1 minuut spelen is Maurice Nuis, die bijna tot scoren komt na een steekballetje van Andy Sterken. In de 47e minuut is het wel raak. Chris Bonzet dribbelt naar binnen en schiet vanaf een meter of 18 knap raak.

Daarna zakt Victoria ’28 iets terug en komen de Tubanters vaker op de helft van de bezoekers en komt Victoria’28 na één uur spelen goed weg als thuisclub bijna tot scoren weet te komen. Doelman Bryan Jonkers laat zich echter niet verschalken door het boogballetje.

20 minuten voor tijd zorgt slecht uitverdedigen bij Victoria ’28 voor onnodig balverlies. Hierdoor moet Tom Hesselink aan de noodrem trekken, wat hem een gele kaart oplevert. De toegekende vrije trap wordt door Lesley Mengerink (misschien met de nodige hulp van de wind) knap binnen geschoten. Na deze tegentreffer is het Victoria ’28 dat opnieuw aanzet voor een slotoffensief. Dit levert 2 grote kansen op voor Taoufik Felhane ( die naast kopt) en Ricardo Teunissen die met zijn kopbal de onderkant van de lat raakt, de meegelopen Rick Nanninga kwam enkele centimeters tekort om de rebound alsnog binnen te koppen.

Victoria ’28 had de wedstrijd volledig naar zich toe kunnen trekken, iets wat gezien het spelbeeld absoluut niet onverdiend was geweest, maar moet uiteindelijk toch genoegen nemen met 1 punt in deze stadsderby.

De volgende wedstrijd is op zondag 29 november en opnieuw een stadsderby, ditmaal zal Vogido op bezoek komen op ons sportpark. Aanvang is 14:00 uur.

Scoreverloop
47″ 0-1, Chris Bonzet
68″ 1-1, Lesley Mengerink

Geel: Lever (Tubanters), Hesselink (Victoria’28)

Opstelling Victoria ’28:
Jonkers, Kamphuis, Meijer, Hesselink, Bijkerk, Felhane, Sterken, Nuis(58′ Wierink), Bonzet(75′ ten Cate), Nanninga(82′ Sayilik), Teunissen

~ Patrick Lever