Victoria ’28 Ouder-Kind Wedstrijddag

Zondag, 16 juni, 2013

Zaterdag 1 juni was het zover: de kinderen nemen het deze dag op tegen hun ouders tijdens een partijtje voetballen! Dat brengt natuurlijk thuis al de nodige hilariteit met zich mee.

De eerste vrijwilligers zijn om 8 uur al in touw om rond de velden alles op te bouwen voor een leuke en gezellige familiedag. Want tijdens deze dag komen de supporters, waaronder de broertjes en zusjes, allemaal graag mee naar Victoria ’28. En daar is ook aan gedacht op deze dag, want naast de fanatieke en vaak lachwekkende voetbalwedstrijden is er ook om het veld heen van alles te beleven. Om 10 uur staat het springkussen gereed voor gebruik en staan de spulletjes voor popcorn en tattoos er klaar voor. Het gehele terrein naast de kantine is omgetoverd tot een gezellig eet- en speelplein, want natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht en is er buiten volop eten en drinken te verkrijgen.

Om 11 uur geeft de speaker het startsein en gaan alle teams fanatiek van start. Wat een gedreven teams staan er op de velden zeg! De kinderen moeten en zullen winnen van hun ouders, maar de ouders zijn te trots om zich van het veld te laten spelen en gaan hun sportieve plicht maar wat graag aan! Op alle velden wordt gelachen, gejuicht en sportief met elkaar gespeeld. Ondertussen stroomt het complex vol met alle spelers voor het volgende blok en ook het eet- en speelplein stromen vol met vrolijke familieleden.

Na de eerste 2 blokken ouder-kind wedstrijden dienen de mannen van het Allstarsteam zich aan. De ‘zware jongens’ van met name het 4e zijn veelal allemaal ‘oud’ 1e spelers en hebben er zin in. Zij worden ondersteund door enkele betrokken en gedreven spelers uit het 1e en 2e aangevuld met een paar enthousiaste mensen die zich inzetten voor Victoria.

Het Allstarsteam neemt het allereerst op tegen alle Mini’s en F-spelertjes. Zo’n 15 mannen in blauwe tenues tussen ongeveer 100 spelertjes! Er wordt gespeeld met 10 ballen waarbij de spelertjes 3 goals hebben om in te scoren en de mannen van het Allstarsteam 1 goal hebben om een doelpunt te maken. Er gebeurt van alles op het veld; overal ballen en kinderen en de doelpunten vliegen om de oren van de 3 Allstarskeepers. Het publiek lacht, juicht en kijkt haar ogen uit, want het wemelt van de kinderen op het veld. De mannen van het Allstarsteam hebben het zwaar want de kinderen komen van alle kanten en ogen voor en achter zou best handig zijn nu! Na 15 minuten is het helder dat de kinderen te sterk zijn voor het Allstarsteam, de winst voor Mini en F was ‘in the pocket’! Na een korte en zeer noodzakelijke adempauze voor de Allstars wordt het opnieuw zweten voor de mannen, want de 2e partij wordt gespeeld tegen de E-tjes en de D-tjes. Dit waren minder kinderen, maar door de inzet van ook meisjes E een nieuwe troef! Wederom lieten de kinderen de spelers met mooie acties het nakijken en was de winst weer voor de kinderen. Top!

Na dit hele spektakel staan de volgende teams ouders en kinderen al weer ongeduldig te wachten om het op te gaan nemen tegen elkaar. De wedstrijden verlopen leuk, gezellig en fanatiek. Iedere ouder-kind wedstrijd wordt afgesloten met een penalty reeks. Zowel kinderen als de ouders laten zien wat ze in hun mars hebben. Er wordt veel gescoord maar ook zeker zijn er mooie reddingen van de keepers te zien!

Het laatste blok ouder-kindwedstrijden is dan alweer van start gegaan en ondertussen zitten de meeste kinderen te genieten van een Happy Vicky menu. De zakjes verspreiden zich in razend tempo door de kantine en het duurt dan ook niet lang of er zitten teams na te kletsen over de wedstrijd van deze dag en terug te blikken op het afgelopen seizoen onder het genot van een patatje, kip-nuggets, drankje en een ijsje.

Helaas heeft het zonnetje ons deze dag in de steek gelaten, maar dat heeft ons niet belemmerd er een leuke, mooie en gezellige familiedag van te maken. Wederom was het een succes, waarvoor mijn dank uit gaat naar de deelnemende teams van kinderen èn van ouders. Alle spelers van het Allstarsteam ook enorm bedankt voor jullie inzet, hopelijk volgend jaar weer. In het bijzonder wil ik graag alle vrijwilligers bedanken die deze dag tot een succes hebben gemaakt! Vrijwilligers van de opbouw, keuken, bar, Happy Vicky menu, buitenverkoop, popcorn, tattoos, toren, foto’s, EHBO en mede-organisatoren mijn hartelijke dank!!

Tot volgend jaar allemaal!
Sandra Dam
Toernooicommissie Victoria ‘28

Bekijk foto’s