Victoria ’28 JO13-1 trekt de winst in 2e helft naar zich toe.

Donderdag, 30 november, 2017

Vandaag (zaterdag 25 november 2017) speelde Victoria’28 JO13-1 de uitwedstrijd tegen SDC’12 JO13-1. In Denekamp moesten de Victorianen het opnemen tegen een team dat maar 2 punten minder bij elkaar had gevoetbald. Bij winst zou er dus een mooi gat geslagen kunnen worden, maar bij een nederlaag zou plek 4 op de ranglijst naar SDC’12 gaan. Vandaag moesten we het doen zonder assistent-trainer Jordy. Hij moest de JO15-1 naar een overwinning leiden, wegens ziekte van hun trainer. Met een volledige selectie trok Victoria’28 vandaag ten strijde. Dominique zat sinds enige tijd (blessure) weer bij de wedstrijdselectie.

De warming up verliep niet zoals gewenst. Een slordig positiespel zorgde niet echt voor veel vertrouwen . In de kleedkamer werd dat nog even aangehaald en zetten de spelers zichzelf op scherp. In de beginfase was er dan ook niets meer te zien van de mindere warming up.

Victoria‘28 nam direct het heft in handen. Het combineerde er op het middenveld lekker op los. Ben, Luuk en Leeuwis werden voorin constant aan het werk gezet. Er werd dan ook veel op de helft van SDC’12 gespeeld. De druk bleef ook daar, omdat doeltrappen goed vast werden gezet. Dit leverde kansen op voor Luuk en Leeuwis. Helaas werden deze nog niet verzilverd. In de 10e minuut kwam Ainesh rondom de 16 meter van SDC aan de bal. Met een uitstapbeweging ging hij één tegenstander voorbij, ook kapte hij de tweede tegenstander uit en dribbelde de 16 meter binnen. Hij lokte twee tegenstanders mee naar de zijkant en veranderde plots van richting. Door zijn actie stond Luuk op 5 meter van het doel vogeltje vrij. Een simpele pass bracht Luuk in stelling en hij wist wel raad met dit buitenkansje, 0-1. Lang kon Victoria‘28 niet genieten van de voorsprong. Een minuut na de 0-1 werd een lange bal niet helemaal goed beoordeeld door Jacob. Hierdoor kon de linksbuiten van SDC’12 alleen op Niels af en ook hij wist het net te vinden, 1-1. Vanaf dat moment nam SDC’12 het initiatief over. Met hun speelwijze (over het hele veld werd 1-tegen-1 gespeeld) hielden ze Victoria ’28 op eigen helft. Onze opbouw verliep moeizaam door het vroege druk zetten. Niels nam daardoor een aantal keer (terecht) het besluit om de spitsen te zoeken met een lange bal. Langzaamaan kwam de wedstrijd in evenwicht en hadden beide ploegen zo hun momenten dat ze de overhand hadden. In de eerste helft werden de schamele kansen aan beide kanten niet benut, waardoor we met 1-1 de rust in gingen.

In de rust werd rustig de eerste helft doorgenomen. We kwamen tot de conclusie dat de organisatie goed stond. We hielpen elkaar goed verdedigen, waardoor SDC’12 niet erg gevaarlijk kon worden. In balbezit besloten we eerder de spitsen (over de grond) aan te spelen aangezien zij constant 1 tegen 1 stonden. Voor de voorhoede was het de taak om de bal vast te houden, zodat de rest van het team aan kon sluiten en we het overwicht weer zouden grijpen.

Vanaf 1e minuut in de tweede helft werd dit goed opgepakt door iedereen. Verdedigers en middenvelders keken goed en snel over de bal en probeerden de bal snel vooruit te spelen. Net als in de eerste helft, was het ook in de tweede helft na 10 minuten spelen, raak. Victoria’28 drong SDC’12 terug op eigen helft. Harun werd aan de linker kant vrijgespeeld en kon de 16 in dribbelen. Daar maakte Leeuwis zich goed los van zijn tegenstander. Leeuwis werd strak aangespeeld door Harun en hij liet zijn tegenstander geen kans door de bal in beweging tegendraads aan te nemen. Met zijn “mindere” linker poot rondde hij beheerst af, 1-2. Victoria’28 had geleerd van de eerste helft en zorgde er nu voor dat een snel tegendoelpunt werd voorkomen. Sterker nog, het vergrootte de voorsprong. De tegenstander werd weer in de val gelokt tijdens hun opbouw. Maddy schatte de situatie goed in, waardoor hij degene was die de bal kon onderscheppen. Hierdoor kon hij direct op het doel af. Met een wippertje verschalkte hij de keeper en bracht hij de stand op 1-3. Victoria’28 hield de overhand in de wedstrijd en kon veel aanvallen opzetten. Achterin werd onder leiding van een sterk spelende Indy “de pot dicht gehouden”. In deze fase glipte de bal twee keer door de verdediging. Echter was daar nog Niels die alert uit zijn doel keepte en zo de situaties onschadelijk maakte. In de 46e minuut snelde Dominique aan de rechterkant zijn directe tegenstander voorbij. Met een gevoelige pass zette hij Leeuwis aan het werk. Die bracht de bal naar zijn “mindere” linker voet. Vanaf een meter of 12 krulde hij de bal mooi hoog in de verre hoek, 1-4. Vanaf vandaag zullen ook maar gewoon zeggen dat hij tweebenig is! Hierna leverden enkele gevaarlijke situaties (waaronder een kanonskogel van Dominique op de lat) geen doelpunt op voor Victoria’28. Het slotakkoord was voor SDC’12. Uit een corner werd het in de 59e minuut 2-4, dit was tevens de eindstand.

Op deze mooie (wel een beetje koude) voetbalochtend in Denekamp behaalde Victoria’28 JO13-1 een terechte overwinning. Een geduchte tegenstander werd onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter aan de kant gezet. Daarmee hebben we de derde plek in de competitie weer veroverd. Met nog twee wedstrijden te gaan, gaan we er voor zorgen dat we die vasthouden!

Volgende week stond de wedstrijd met RSC JO13-1 op het programma maar helaas is deze verplaatst naar maandag 11 december, komend weekend dus een weekendje rust voor de toppers.