Victoria ’28 gaat voor de 2e klasse

Maandag, 15 mei, 2017

Het eerste elftal van trainer Remco van der Weide heeft het seizoen winnend afgesloten en is geëindigd op de 4e positie van de ranglijst. Waar meedoen voor het kampioenschap en minimaal een periode het uitgangspunt was, werd het uiteindelijk het winnen van 2 periodetitels en een weggegeven kampioenschap in de 2e periode.

Het seizoen begon goed en de 1e periode (18 punten uit 8) werd dan ook op de laatste speeldag gehaald door te winnen bij WVV’34 (0-1). Hierna kwam het verval en zakten we dramatisch op de ranglijst door onder andere 6 keer achterelkaar te verliezen. De 2e periode werd dan ook als 13e afgesloten met slechts 6 punten (6 uit 9) en kwamen zelfs de laatste 4 plekken in beeld. De posities op de ranglijst waar je als periodekampioen niet aan wil denken.

Om dus nog mee te doen voor een eventueel kampioenschap moesten alle wedstrijden gewonnen worden in de 3e periode. Een onmogelijke opgave, maar de 3e klasse A staat erom bekend dat alles mogelijk is en niets vaststaat. Deze laatste periode werd er dan ook alles aan gedaan, maar de voorsprong van de uiteindelijk kampioen Vogido was te groot.

Voor de groen-witten stond er uiteindelijk nog wel iets op het spel. Als hoogste periodekampioen te eindigen op de ranglijst. Dit zou namelijk betekenen dat we de in de nacompetitie de 1e ronde mochten overslaan. Eilermark, die de 2e periodetitel had bemachtigd, had ook nog zicht op deze positie. Er moest door hun gewonnen worden bij AJC’96 en de Victorianen moesten puntverlies lijden. De laatste wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Victoria ’28 bij NEO met 2-4 waardoor Eilermark geen kans meer had op deze positie en het doel in ieder geval bereikt werd (20 uit 9).

Voor de selectie is het nu afwachten wie ze zullen ontmoeten in de nacompetitie op 28 mei. De winnaar van de tweeluik Wijhe’92 tegen PH Almelo zal dan als eerste Enschede bezoeken. Helaas weten we niet wat het scenario zal zijn als PH Almelo, die volgend seizoen naar de zaterdag gaat, doorgaat en de tegenstander van Victoria ’28 zal zijn. Het wachten is op deze wedstrijden en een beslissing van de KNVB.