Victoria ’28 F4 Kampioen

Zondag, 7 december, 2014

Het was dan eindelijk zover, de laatste wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd waarover alleen nog maar gepraat wordt de laatste drie weken. Langzaam zijn we dit seizoen gestegen in de ranglijst waarna we drie weken terug de koppositie veroverd hadden.

In aanloop voor de wedstrijd hadden we nog wel wat probleempjes. Milan was al twee weken ziek en bleek een longontsteking te hebben, gelukkig was hij wel aan de betere hand maar voetballen zat er niet in. Ook Cleo had een probleem met een hechting in zijn knie, hij heeft het wel geprobeerd deze wedstrijd maar helemaal lekker rennen ging niet, toch dikke pluim voor de inzet die hij heeft laten zien. En dan Lars, die vrijdag de hele dag buikgriep had en dus was er grote twijfel of hij er wel zou zijn! Maar niemand kon Lars uit zijn bed houden om bij deze wedstrijd te zijn. Dus met een licht gehavend team zijn we aan deze oh zo belangrijke wedstrijd begonnen.

F4 kampioen 1
Aan de supporters zal het niet liggen vandaag, gewapend met een heus spandoek waarop staat; “Kom op kom op kom op Victoria ’28 aan kop, niets meer aan te doen F4 wordt kampioen!” moedigen ze de onze jongens aan!

F4 kampioen 2

Na de warming up en een korte tactiek bespreking begonnen we aan de wedstrijd. Je kon zien dat we toch wel een beetje zenuwachtig waren, de meeste spelers voetbalden niet op hun niveau. Er werd slordig balverlies geleden en er werd niet goed gecombineerd wat we juist gedurende seizoen steeds vaker hebben gezien. Toch bleef het team knokken en probeerde we om toch in het spel te komen. Toen kwamen we op 1-0 voorsprong door een mooi schot van Kas. Hopen dat we dan eindelijk door zouden gaan maar Sparta was en is een taaie ploeg die leuk aan het voetballen was. Het enige wat Marcel en mij wel op viel was dat een paar spelers van Sparta goed gekeken hadden naar de tv hoe je moet reageren als er een overtreding op je gemaakt word (terwijl er toch 100% de bal geraakt word) Arjan Robben was er niets bij. Echt een 10 voor de uitvoer en het door rollen.
Na een corner scoorde Kaan met een mooi geplaatst schot, die onhoudbaar was voor de keeper de 1-1 binnen, helaas was dit wel in het verkeerde doel. Dit was ons nog nooit overkomen. Hierdoor kreeg Victoria ’28 wel een boost want dit moest natuurlijk goed gemaakt worden. De fase daarna werer beter gevoetbald en scoorde Kas met een mooi hoog schot perfect over de keeper heen de 2-1, toch kwam Sparta snel weer gelijk 2-2.

Hierna waren we even de betere partij en liepen we makkelijk uit naar 4-2. Door Kaan die zijn eigen doelpunt goed maakte en Lars. Maar Sparta was taai en schakelde een tandje bij waar onze jongens niet goed op reageerden en zo was het in eens 4-4. Oei oei het zal ons toch niet gebeuren dat dit de eerste wedstrijd in het hele seizoen zou zijn de we gingen verliezen? En dan net op zo’n belangrijk moment. Maar wat er toen gebeurde was een beslissing van de scheidsrechter waardoor er opeens 5-4 op het
score bord stond. Wat bleek, de keeper van Sparta was al twee keer tijdens de wedstrijd met de bal in de hand over zijn eigen doellijn gelopen en was hiervoor al gewaarschuwd, bij de derde keer rekenende de scheidrechter echter een doelpunt voor Victoria. Of dit terecht of onterecht was blijft de vraag maar de scheidsrechter beslist en heeft altijd gelijk en hij was zeer duidelijk in zijn standpunt. Sommige supporters van Sparta konden de beslissing van de scheidrechter jammer genoeg niet helemaal goed verwerken. En begonnen de spelers van Sparta op te jutten om gemeen te gaan spelen.
Gelukkig negeerden de spelers van Sparta de supporters en luisterden ze daar niet naar en bleven ze voetballen. Toen Ali daarna de 6-4 binnen schoot en wij alvast een feestje wouden vieren gebeurde er nog vele ergere dingen die helmaal niet op het voetbalveld of ergens anders thuis horen. De toevallige aanwezige Marechaussee moest uiteindelijk de gemoederen sussen. Wat eigenlijk een voetbalfeest had moeten worden werd daardoor flink verstoord en de betrokken personen zullen
aangepakt worden door Sparta.

KAMPIOENEN KAMPIOENEN OLE OLE OLE!!!

F4 kampioen 3

Wat een feest. Victoria ’28 F4 ongeslagen kampioen. Medailles, bloemen en echte champagne om mee te spuiten. Snel douchen want het was toch wel heel erg koud en dan feesten in de kantine. Het kampioenslied van Victoria ’28 werd gedraaid en de jongens stonden op de stoelen te dansen. En natuurlijk om half elf in de ochtend een patatje voor onze toppers.
F4 jullie hebben  super gevoetbald dit seizoen en wij zijn enorm trots op jullie.

Marcel en Brian.

Filmpje kampioenschap 1 Film kampioenschap 1
Filmpje kampioenschap 1 Film kampioenschap 2