Victoria ’28 F4 erg gemotiveerd

Dinsdag, 25 november, 2014

Afgelopen zaterdag moesten we de topper voetballen tegen NEO F7. Zij stonden op de derde plaats en hadden alleen nog maar van quick’20 verloren. Maar de jongens hadden er vandaag erg veel zin in. Ze willen allemaal kampioen worden en dat brengt bij onze jongens het beste naar boven.

Na de teambespreking begonnen we aan de wedstrijd. En wat we besproken hadden brachten ze meteen in werking. Vanaf de eerste minuut lieten ze NEO niet voetballen. Als NEO de bal had ging men er meteen achteraan jagen en hierdoor was elke tweede bal voor ons. NEO kon er niet uitkomen en ze waren behoorlijk onder de indruk.
Dit resulteerde dan ook in een aantal kleine kansjes maar hij wou er nog niet in. Maar toen kreeg Ali de bal en na een mooie kap beweging schoot hij de bal hard in de hoek en was de ban echt gebroken. We drukten door. En door goed reageren op een schot van Nata die de keeper niet helemaal vast had kon Kas als een Huntelaar de bal in het doel werken. Hierna scoorde Kas nog 2 maal doordat hij iedere keer erg attent was op de afvallende ballen die NEO niet goed weg werkte, 0-4.

Toch konden we zien dat NEO best een goed voetballende ploeg was want als onze beide verdedigers even niet opletten kon NEO toch nog een paar keer gevaarlijk counteren. Vaak werd dit dan wel opgelost doordat of Nata of Duncan of zelfs Ali snel terug was maar gevaarlijk was het wel. En gevaarlijk bleek het want ze kwamen er ook wel een keer door en hierdoor scoorde een speler van NEO prachtig raak, 1-4 en dit was meteen de rust stand.

In de rust hoefden we weinig te vertellen alleen dat ze achterin toch moesten opletten voor de counter en dat er altijd een persoon achter moet blijven als er een aanvaller van NEO staat. Dit hebben ze in de tweede helft prima gedaan. En als ze dan toch een keer doorkwamen dan stond Maarten prima te keepen. Ook bleven we door gaan met NEO onder druk zetten en dit resulteerde dan ook in behoorlijk wat kansen waar we jammer genoeg slordig mee omgingen al is dat aan de eindstand niet te zien.
Lars en Cleo scoorden de 1-5 en de 1-6. En als laatste scoorde Kas weer na een hele mooie aanval en voorzet van Kaan, 1-7 en tevens de eindstand.

Wat een goede wedstrijd hebben we gevoetbald, van de eerste tot de laatste minuut er vol voor gegaan en NEO totaal niet het gevoel gegeven dat er wat te halen viel bij ons. Door deze uitslag gaan we vol zelfvertrouwen de laatste wedstrijd in.

Thuis tegen Sparta kunnen we dan kampioen worden………..Spannend

Brian