Victoria ’28 F4 aan kop

Maandag, 17 november, 2014

Vandaag moesten we uit tegen Avanti Wilskracht F5 om 08:45 al voetballen dus vertrokken om 08:00 van de parkeerplaats van Victoria '28. Aangekomen bij Avanti hup de kleedkamer in en snel omkleden en na een korte teambespreking op naar het veld. Op het veld even een nieuwe team foto gemaakt omdat de vorige foto niet zo geslaagd was. Daarna een korte warming up en met zijn allen de keeper inschieten.

Daarna begon de wedstrijd, in het begin ging het behoorlijk gelijk op. Er zaten een paar leuke voetballers bij Avanti en we vonden het raar dat ze zo laag stonden in de competitie want ze voetbalden leuk en kwamen een paar keer gevaarlijk door. Wel kwamen we op voorsprong dankzij Nata die mooi langs de tegenstander ging en goed inschoot. Maar Victoria ’28 bleef te veel afwachten als de verdedigers van de tegenstander de bal had hierdoor bleef Avanti makkelijk combineren en aanvallen. En als we dan een keer wel meteen druk zetten was het meteen raak en kon Cleo de 2-0 inschieten. Na de 2-0 was het Kaan die met een bekeken balletje de 3-0 in schoot, hij kon in alle rust de hoek uitzoeken en beheerst inschieten.  Ook maakte Cleo nog de 4-0 voor rust.

In de rust hoefden we weinig te vertellen alleen dat ze niet moesten afwachten als de tegenstander de bal had maar meteen moesten aanvallen.
Dit hebben ze in de tweede helft prima opgepakt, en onze voorsprong liep snel uit. Het aanvallen (druk zetten) op de tegenstander leverde meteen succes Kaan kon twee keer scoren waarvan een maal mooi vrijgespeeld door Kas. Daarna scoorde Lars de 7-0, door een mooi schot in de hoek.

Toch was Avanti een paar keer best wel gevaarlijk en werd er iedere keer goed verdedigd door ons of een mooie redding van Maarten. Maar de aanhouder wint en Avanti schoot toch de 7-1 binnen. Na dit tegendoelpunt zetten we toch nog even aan en scoorden we de 8-1 van Kaan en daarna de 9-1 van Lars. Toch zijn er nog wel wat verbeter punten. Als we wat vaker de vrije man hadden gezocht in plaats van het hele veld over te dribbelen dan had de uitslag nog hoger kunnen eindigen.
Maar dat is het kritische oog van de trainer, voor de rest een prima partij gespeeld en een nette overwinning gehaald.

Volgende week uit naar Neo en dan zal er wel meer weerstand zijn want dan moeten we tegen de huidige nummer 3. Tevens zijn we een plaatsje opgeschoten en staan we eerste in de competitie door een beter doelgemiddelde dan Quick’20 F8. Leuke vooruitzichten maar nog twee wedstrijden te gaan dus het kan nog alle kanten op.

Brian