Victoria ’28 F3 wint voor de 6e keer op rij

Dinsdag, 15 oktober, 2013

Zaterdag 12 oktober stond voor Victoria ’28 F3 de wedstrijd tegen Avanti W. F6 op het programma. Na de mooie overwinning van vorige week op (ex) mede-koploper De Tubanters F3 was het belangrijk om de 3 punten in eigen huis te houden. Helemaal omdat onze andere concurrent, Bon Boys F3, ook al haar wedstrijden blijft winnen.

De strijd tegen Avanti wordt aangegaan met een compleet elftal. De energie (drukte) die vooraf in de kleedkamer aanwezig was, hoopten we terug te zien op het veld. Helaas, het werd van onze kant toch wel wat een onrustige en slordige wedstrijd. Wat ook niet echt meehielp was het spel van de tegenstander. De leider of trainer (daar had de tegenstander er een stuk of 8 van!) gaf aan dat ze met een verdedigende tactiek de uitslag onder de 10 doelpunten wilden houden. Uiteraard is dit een compliment voor onze 1e jaars F-spelers, maar we hoeven dan geen ‘open’ wedstrijd te verwachten

In de eerste helft probeerden onze jongens door de muur van Avanti te breken, maar ze waren te slordig in het samenspel. Als we voor de goal kwamen, kon de verdediging de bal wegschieten of de keeper redding brengen. Zelfs de paal stond nog 2x een doelpunt in de weg. Er gebeurde de 1e helft heel erg weinig en stond er dus ook een 0-0 op het (denkbeeldige) scoreboard. Volgens mij komt het maar weinig voor dat bij een wedstrijd in de F-jeugd het in de rust nog 0-0 staat. De tegenstander had het 20 minuten verdedigend dus heel erg goed gedaan.

In de rust werd de jongens van Victoria ’28 verteld dat we moesten proberen om heel snel een goal te maken, zodat we de tegenstander iets meer uit de verdediging konden lokken. Direct na de aftrap was het al heel snel raak. Leeuwis had weer 1 van zijn mooie loopacties vanaf het middenveld en liet een paar verdedigers zijn hielen zien. Vrij voor de keeper schoot hij de bevrijdende 1-0 tegen de touwen. Je kon aan de spelers merken dat er iets van hun schouders afviel. De tegenstander kroop iets meer uit haar verdedigende taken, maar onze sterke verdediging (Yassin, Stan en Daan) gaf geen krimp. Uit een mooie corner van Dustin raakte een verdediger de bal verkeerd en schoot deze pardoes in eigen doel. De stand is 2-0 en we maakten ons klaar voor een mooie laatste 10 minuten. Anders is waar. Uit een lange bal van de keeper schatte Daan de bal verkeerd in en stuiterde over hem heen. De aanvaller van Avanti was er als de kippen bij en kon alleen op onze keepster Pascalle af die tot dat moment nog niets te doen had gehad. Het schot werd door Pascalle nog goed gered, maar in de herkansing schoot hij de bal toch nog in het doel. Stand 2-1. Direct na deze goal nam Victoria ’28 direct weer het initiatief en was dus niet onder de indruk van die tegengoal. Uit een mooie breedtepass van Yigit kon Sven aanleggen voor zijn linker en schoot de bal hard en lag in het doel. Stand 3-1. De wedstrijd was hierdoor beslist, maar toch zetten de jongens nog 1x aan. Op het middenveld pikte Sven de bal op en kon in een rechte lijn door naar de keeper. Hier wist hij wel raad mee en schoof de bal in de korte hoek. Eindstand 4-1.

Ze zeggen wel eens dat je slechte wedstrijden ook moet winnen, maar als de tegenstander (notabene bij de F-jeugd) er niet echt een wedstrijd van wil maken dan wordt het ook niet zo’n leuke wedstrijd. De 3 punten zijn weer binnen!

f3b

 

 

 
 

 
 

 

 
 
Volgende week een vrij weekend en dan op 26 oktober de topper (uit) tegen Bon Boys F3. De stand op dit moment:

 

1 Bon Boys F3 5 – 15 doelsaldo +40 (41 voor, 1 tegen)
2 Victoria’28 F3 5 – 15 doelsaldo +35 (42 voor, 7 tegen)
3 De Tubanters F3 5 – 12 doelsaldo +36 (48 voor, 12 tegen)

Eindstand:

Victoria ’28 F3   –   Avanti W. F6     4 – 1

Statistieken:

1-0, Leeuwis, 2-0 Dustin, 3-1 Sven, 4-1 Sven

Topscorer:

Sven 14 (+2)
Dustin 11 (+1)
Daan 9
Leeuwis 5   (+1)
Rico 2
Yigit 1