Victoria ’28 F3 wint van mede-koploper De Tubanters F3

Dinsdag, 8 oktober, 2013

Zaterdag 5 oktober stond voor Victoria ’28 F3 een belangrijke wedstrijd op het programma. Tegen de mede-koploper, De Tubanters F3. Bij winst was er een grote kans dat Victoria ’28 de eerste plek in het klassement zou overnemen van De Tubanters. Helaas moesten we het zonder Yigit doen. Hij kon door ziekte niet meedoen.

Vanaf de aftrap is het direct spannend. De Tubanters hebben kansen. Maar er wordt goed door Victoria ’28 verdedigd en Pascalle is alert. Even later wordt Victoria ’28 gevaarlijk. En ja hoor, in de 3e minuut schiet Rico via een speler van De Tubanters de openingstreffer, 0-1. De wedstrijd is nu echt begonnen. Leeuwis speelt Dustin aan en hij schiet helaas mis. In de 7e minuut worden De Tubanters weer gevaarlijk. Een bal wordt op goal  geschoten. Pascalle duikt mooi, maar was onhoudbaar. De gelijkmaker, 1-1. Dan in de 10e minuut een mooie combinatie van Leeuwis op Dustin en dan naar Sven. En Sven schiet de bal schitterend in de rechterkruising. Victoria ‘28 staat weer voor, 1-2. Daarna wordt er door Victoria ’28 niet goed verdedigd, waardoor er drie Tubanters vrij voor de goal staan. De bal wordt ingeschoten en is onhoudbaar voor Pascalle. Het is 2-2.  En dan komt Victoria ’28 voor het eerst in de wedstrijd achter te staan. De Tubanters scoren de 3-2. Kom op Victoria ’28! Daan maakt een mooie actie in het verdedigingsvak. Hij gebruikt zijn lichaam goed en pakt de bal af van een Tubanter. De Tubanters gaan weer in de aanval. Maar weer Daan die goed meeloopt met de Tubanter die de bal heeft en zijn been ervoor gooit als deze wil schieten. De bal gaat naast. En dan is het weer de beurt aan Victoria ’28. Sven schiet de bal op de goal. De bal komt weer terug in de voeten van Sven. Deze kans mist hij niet. Een prachtige goal links in de kruising. Het is 3-3.

Rico laat een supergoede inzet zien. Hij rent voor de bal, heeft hem als eerste en speelt mooi af naar een medespeler. Ooh, iedereen zit op een kluitje. Gelukkig de spelers van Victoria ’28 verdelen zich weer goed over het veld en gaan vrijlopen. Een geweldig 1-2’tje volgt. Leeuwis speelt naar Daan en Daan speelt een prachtige diepe pass op Leeuwis. Hij is helemaal vrij voor de goal. Leeuwis gaat het duel aan met de keeper. Hij schiet goed gemikt door de benen van de keeper. Yes, gelukt! We staan weer voor. Het is 3-4. En dan vlak voor de rust. Leeuwis speelt de bal over naar Dustin. Dustin legt de bal af op Sven. Hij schiet. Mis. De bal komt terug. Nog een keer en bam, 3-5. De tweede helft is begonnen. In de 7e minuut is er een uitbraak van de Tubanters. Daan, Stan en Yassin doen goed mee in de verdediging en voorkomen dat de Tubanters kunnen scoren. De bal wordt het verdedigingsvak uitgeschopt door Daan. Dat geeft weer rust. Er kan een aanval opgebouwd worden. Leeuwis ziet Dustin vrij staan en passt naar hem. Goed bekeken schiet Dustin de bal netjes in de goal. Het is 3-6. Victoria ’28 neemt steeds meer afstand van de Tubanters. Wel op blijven letten natuurlijk. De wedstrijd is nog niet afgelopen.

En ja, even later is er dreiging van de Tubanters. Maar gelukkig hebben wij Pascalle op de goal. Ze maakt een prachtige redding waarbij ze de bal stevig vastpakt. Er wordt door Victoria ’28 nu gevochten voor de bal. Stan zet goed zijn voet voor de bal en speelt af op Yassin. Yassin loopt mooi door op het middenveld, kijkt en speelt af naar een medespeler. Goed gedaan. Maar dan niet veel later staan er zomaar twee Tubanters vrij voor de goal van Victoria ’28. Deze kans laten ze niet liggen. Een Tubanter schiet hem in de korte hoek langs Pascalle. Het is 4-6. Het wordt nog spannend in de slotminuten. De Tubanters gaan vol naar voren. Er volgen nog 3 hoekschoppen achter elkaar. Maar het lukt Victoria ’28 om de goal leeg te houden. Gefeliciteerd kanjers!  Jullie hebben een schitterende wedstrijd gespeeld en een geweldig resultaat behaald.
En door deze overwinning zijn jullie koploper geworden. Klasse!

Eindstand:

Tubanters 1897 F3 –  Victoria ’28 F3    4-6

wedstrijdbesprekingf3
Statistieken:

0-1, Rico, 1-2 Sven, 3-3 Sven, 3-4 Leeuwis, 3-5 Sven, 3-6 Dustin

Topscorer:

Sven 12 (+3)
Dustin 10 (+1)
Daan 9
Leeuwis 4 (+1)
Rico 2 (+1)
Yigit 1