Victoria ’28 F3 wint eerste competitiewedstrijd

Maandag, 16 september, 2013

Afgelopen zaterdag 14 september stond voor Victoria '28 F3 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegen HSC'21 F3. Om 8:00 verzamelden we bij het clubgebouw van Victoria '28 om vervolgens met zijn allen naar Haaksbergen te rijden.

Mooi op tijd komen we daar aan. In de kleedkamer snel de voetbalkleren aan. Met een beetje hulp van pappa of mamma. Het hele team is compleet: Stan, Rico, Leeuwis, Dustin, Yassin, Daan, Sven, Pascalle en Yigit, samen met coach Richard en teamleidster Esther. Als iedereen klaar is, neemt Richard het woord om de wedstrijd voor te bespreken zodat iedereen weet op welke positie hij speelt. In de verdediging, middenveld of aanval. En Richard vertelt wie vandaag de vrije trap, de ingooi, de aftrap en de hoekschop mag nemen. En Richard zegt dat als we mooie acties maken en goed samenspelen hij denkt dat we een goede kans maken om te winnen. De pappa van Rico heeft voor alle ouders koffie gehaald. We gaan naar buiten. Het regent. De ouders hebben geluk want er zijn tribunes waar zij lekker droog kunnen staan. Victoria ’28 F3 gaat voor de wedstrijd nog een warming-up doen. Even flink rennen en ballen op onze keepster Pascalle schieten.

De wedstrijd gaat beginnen. Leeuwis begint als eerste wissel. Victoria ’28 F3 begint heel goed met de wedstrijd. Er wordt door iedereen heel goed gekeken en overgespeeld. Hierdoor heeft HSC’21 het moeilijk. Want telkens als ze een bal willen afpakken, is de bal alweer overgespeeld naar een andere speler van Victoria ’28. HSC’21 krijgt bijna geen kans. Onze keepster Pascalle heeft de 1e helft niet zo veel te doen. Maar de paar keren dat er wel een kans is voor HSC’21 let ze goed op en houdt ze de bal tegen. Het blijft nog een lange tijd 0-0 ondanks dat Victoria F3 een aantal goede kansen heeft gehad. Maar gelukkig valt aan het einde van de 1e helft de eerste goal voor Victoria ’28 F3. Dustin schiet hem er in, 0-1. Vlak voor rust scoort Daan van afstand de 0-2.

Dan pauze, wat drinken en samen met Richard de wedstrijd bespreken. De tweede helft begint. HSC ’21 gaat beter voetballen en lukt het ze om de 1-2 te scoren. De spanning in de wedstrijd is weer terug. En na kansen aan beide kanten, scoort HSC’21 de 2-2. Nog tien minuten te spelen. Spannend hoe dit af gaat lopen. Victoria ’28 F3 doet heel hard zijn best om een doelpunt te scoren. En dan valt gelukkig de 2-3, gescoord door Leeuwis. HSC’21 probeert nog meer aan te vallen om de gelijkmaker te scoren. Hierdoor komt er meer ruimte in de verdediging van HSC’21. Victoria ’28 weet daar goed van te profiteren. Sven scoort de 2-4 en vlak voor het einde zelfs de 2-5. Heel goed gedaan Victoria ’28 F3!

Eindstand
HSC’21 F3 – Victoria ’28 F3  2 – 5

Statistieken
0-1 Dustin Holtkamp
0-2 Daan Prijs
2-3 Leeuwis Froma
2-4 Sven Vulker
2-5 Sven Vulker