Victoria ‘28 F3 verslaat in moeizame wedstrijd Buurse F1

Maandag, 18 november, 2013

Op deze koude en mistige zaterdagmorgen stond de wedstrijd tegen Buurse F1 op het programma. Ze zeggen wel eens: als je de minder goede wedstrijd ook wint, dan ben je aan het eind gewoon kampioen!!

De voorbereiding op deze wedstrijd verliep meer dan vlekkeloos. Vroeg in de week was al bekend dat Leeuwis niet aanwezig zou zijn i.v.m. Sinterklaas-intocht in Groningen. Donderdags kreeg onze keepster Pascalle haar voet onder de deur en dat zag er erg pijnlijk uit. “Gelukkig” was het haar linkervoet dus kon ze, op karakter, gewoon keepen. Op de training van vrijdag raakte Rico geblesseerd aan zijn lies. In de warming-up hebben we besloten hem niet te laten spelen. Tranen met tuiten droeg ‘papa Dennis’ zijn zoon van het veld.

Op karakter en zonder wissels hebben, Pascalle, Daan, Stan, Yassin, Dustin, Yigit en Sven, deze overwinning tegen het stugge Buurse F1 over de streep kunnen trekken. Daar waar onze topschutters Dustin en Sven het vizier niet helemaal op scherp hadden staan, was Yigit vandaag in bloedvorm. Complimenten moeten ook gegeven worden aan Daan en Stan die vandaag weer een sta in de weg waren voor de aanvallers van Buurse.

Uit een prachtige opbouw over rechts ontving Sven de bal. Met een mooie pass zette hij Yigit vrij voor de keeper en kon hij de bevrijdende goal maken. 1-0 Na een mooie actie (balletje onder de voet door) kon Dustin aanleggen voor een schot. De keeper redde niet goed genoeg en Yigit was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven. 2-0 Vanaf de rechterkant mocht Sven aanleggen voor een corner. Met een mooie voorzet wist hij Daan te bereiken die heel bekwaam de bal uit de lucht tegen de touwen schoot. 3-0 Vlak voor tijd ontsnapte Dustin aan een verdediger en zag Yigit vrij staan. Met een bekeken pass kon hij aanleggen voor zijn 3e goal. 4-1

Een knappe overwinning van ons ietwat gehavende team, maar zoals al eerder geschreven moet je mindere wedstrijden ook winnen om kampioen te worden. Na de wedstrijd werd er even contact gezocht met De Tubanters. Deze morgen stond namelijk de topper tegen Bon Boys op papier. Tot het eind blijft het dus spannend, want Bon Boys won namelijk met 5-1.

Stand

1 Bon   Boys F3 9   –   25 doelsaldo   +68 (74   voor, 6 tegen)
2 Victoria’28 F3 9   –   25 doelsaldo +56 (69 voor, 13 tegen)
3 De Tubanters F3 9   –   21 doelsaldo +47 (67 voor, 20 tegen)

Statistieken

1-0 Yigit
2-0 Yigit
3-0 Daan
1-0 Yigit

Topscorer

Sven 20
Dustin 14
Daan 13 (+1)
Yigit 9   (+3)
Leeuwis 7
Rico 3
Yassin 1
Stan 1
Eigen doel 1