Victoria ’28 F1 wint toernooi in Mesum (D)

Maandag, 21 september, 2015

Voor het tweede jaar op rij werd er door de jongens van Philip Ruhlman en Gerben Booy gestreden voor een felbegeerde beker tijdens het Matthias Pelz Gedachtnis Pokal in Mesum, Duitsland. Vorig jaar als F3 werd de 2e plaats behaald, dit was natuurlijk al een knappe prestatie als eerstejaars met allemaal F1 tegenstanders. Maar nu, na een jaar lang trainen en voetballen, zijn de jonge spelers in alle opzichten gegroeid en mogen ze door als de F1 van Victoria '28!

Vol goede moed en een flinke dosis voetbalzin werd er in de ochtend verzameld bij Victoria ’28, vervoer was prima geregeld en aan toeschouwers was ook geen gebrek. Na een kleine driekwartier rijden kwamen we aan bij het sportpark van SV Mesum, daar stond de “Kaffee mit Kuchen” te wachten op ons. Dat was natuurlijk een prima begin, maar het ging natuurlijk om de punten die met het voetballen behaald moesten worden.

Na het omkleden zijn de jongens gezamenlijk als team het veld opgegaan, zich voorbereiden op de eerste wedstrijd tegen de eerste van alle Duitse tegenstanders. De tegenstander was de F1 van de organiserende vereniging SV Mesum. Deze tegenstander bleek al vrij snel een maatje te klein voor de gretige Victorianen! Kans op kans werd er gecreëerd en het was eigenlijk eenrichtingsverkeer op het Duitse doel, uiteindelijk werd er verdiend met 4-0 gewonnen.

De eerste wedstrijd zat er op en even werd er een balansje opgemaakt, de conclusie was dat het kleine veld (in de breedte van 16 meterlijn tot middellijn en in de lengte 16 meter korter) en toch met 7 tegen 7 voetballen best lastig was. Er is minder ruimte dan je gewend bent en minder sterkere tegenstanders zijn hierdoor ook sneller bij je eigen goal, dus je moest gedurende een wedstrijd a 15 minuten 100% alert blijven.

De tweede wedstrijd werd een moeilijkere wedstrijd, dit was tegen TuS Hiltrup F1. Wat opviel was dat deze jongens fysiek sterk waren en hun fysiek ook goed inzette en meteen druk vooruit probeerde te zetten. Dit lukte de Duitsers aardig waardoor Victoria ’28 na een minuut of 6 ook verdiend op achterstand kwam. Hiernaar werd er in de resterende minuten vrijer gevoetbald en ook de nodige kansen gecreëerd, door extra werklust werd er uiteindelijk een verdiend gelijkspel behaald. Eindstand dus 1-1.

Er zat een wedstrijd tussen en toen werd de laatste wedstrijd in de poule gespeeld tegen JSG Rheine F1. Ook deze jongens waren fysiek sterk, maar voetballend was Victoria ’28 slimmer, sneller en tactisch beter (veld groot houden bij balbezit, inzakken bij balverlies en d.m.v. combineren het doel proberen te bereiken. Er was door de tegenstander niks aan de overwinning van “de Groen Witten” in te brengen. De 4-0 stond niet gek op het wedstrijdformulier!

De derde en laatste poule wedstrijd was gespeeld, nu was het afwachten op de eindstand want de nummers 1 en 2 gaan door naar de halve finales. Hier zat Victoria ’28 uiteraard bij, maar het bleek dat het puntenaantal en het doelsaldo precies gelijk was aan dat van TuS Hiltrup F1. D.m.v. penalty’s moest beslist worden wie de nummer 1 en 2 in de poule zouden worden. In deze penaltyreeks had Victoria ’28 het wat lastiger dan de Duitsers, met een bal op de paal, een bal op de lat en een bal over werd er met 3-1 verloren helaas.
Maar dit verlies was een “kleinigheidje”, want we waren hoe dan ook door naar de halve finale!!!

In de halve finale moest er gespeeld worden tegen SC Altenrheine F1, deze jongens hadden we al zien spelen en deze lieten verzorgd voetbal zien en hadden een paar spelers die een goede individuele actie in huis hadden. Philip en Gerben is dit natuurlijk niet ontgaan en kwamen met een strijdplan op maat tegen deze tegenstander. De ouders/vrienden/familie langs de kant kreeg een spannende wedstrijd voorgeschoteld.
In het begin leek Victoria ’28 erg onder druk te blijven staan en kwam het een paar keer goed weg. Maar al snel keerde de wedstrijd en werd er power getoond en lieten de jongens zien duellen niet te schromen en ook het combinerende voetbal uit te kunnen voeren onder druk. Het werd een open en leuke wedstrijd waarin Victoria’28 op een 1-0 voorsprong kwam, deze score was wankel gezien het spelbeeld en de 1-1 volgde al snel. Nu kwam het er op aan wie het best de rust en organisatie kon bewaren, en hierin was Victoria ’28 net iets beter. Vlak voor tijd werd de winnende goal gescoord en moest er nog een paar minuten gebikkeld worden, dit werd goed doorstaan met als gevolg een blij voetbalteam van Victoria ’28 F1 dat de finale mocht gaan spelen!!

De jongens voelden dat er wat te halen viel en wisten dat een eerste plaats dichtbij was, daarbij komt dat ze getergd waren doordat ze vorig jaar de finale verloren. Nog een bijkomstigheid was dat de finale gespeeld moest worden tegen TuS Hiltrup F1 waar eerder dus gelijk tegen gespeeld werd en waartegen met penalty’s verloren werd voor de beslissing van de poule winnaar. Een (ondertussen) bekende tegenstander dus waar niemand van de jongens tegen wilde verliezen. En dat was snel duidelijk, verliezen zou niet gebeuren. Er werd in de laatste 15 minuten van het toernooi gestreden en niemand verzaakte, duellen werden goed aangegaan en iedereen verdedigde mee waar het nodig was. Er werden goede aanvallen gecreëerd en op de juiste momenten scherp samengespeeld. Halverwege de wedstrijd viel de 1-0 en de 2-0 viel een paar minuten voor tijd, dit was natuurlijk de bevrijding want een tegengoal had je zo te pakken op het kleine veld als je niet alert was. De 2-0 was dus de eindstand en Victoria ’28 F1 mocht zich de winnaar van het toernooi noemen!!

Na een klein feestje op het veld volgde de prijsuitreiking waarbij alle teams zich op rij naast elkaar verzamelde. Als aanvoerder mocht Lenn de beker ophalen, dit was geen lullig ding maar echt een knots van een prijs!! En natuurlijk moest de beker de lucht in en kwamen de andere toppers ( Sem, Sergio, Ashur, Ties, Mathijs, Elyas en Lars) erbij om de prijs aan iedereen te tonen!

Al met al een zeer mooie dag met een beker die volgend jaar verdedigd mag gaan worden door het nieuwe F1 team. Het zou mooi zijn om deze toernooi deelname voort te kunnen zetten. Want het was door de Duitse gastheren van SV Mesum prima georganiseerd en is door deze schrijvende ouder als positief ervaren.

Nu genieten van het welverdiende weekend en komende week weer flink trainen voor de competitiewedstrijd tegen Longa’30….

 

F1 (3)F1 (2)F1 (4)F1 (1)