Victoria ’28 F1 plaatst zich voor de bekerfinale

Vrijdag, 3 april, 2015

Na de mooie overwinning op NEO F1 in de kwartfinale, werd op woensdag 1 april FC Trias F1 met 2-3 verslagen. De bekerfinale is een feit!

A teamfoto

Staand: Daan, Yassin, Dustin, Leeuwis en Sven. Zittend: Pascalle, Yigit, Rico en Stan

In Nederland hebben we te maken met flinke regenbuien, zware windstoten, kantelende vrachtwagens, omvallende bomen…etc.
Het was dus ook de vraag of er op woensdagavond in Winterswijk kon worden afgetrapt voor de halve finale. Om 16.45 nog een telefoontje naar FC Trias…..de wedstrijd gaat gewoon door.

Aangekomen in Winterswijk werd de kleedkamer opgezocht. Je zag de trainer kijken en denken: de kinderen vol met adrenaline, ouders zo nerveus! Hier moet de trainer wat mee.  Zoals altijd stuurt de trainer de ouders de kleedkamer uit en er volgt een wedstrijdbespreking. Wat daar besproken is, blijft tussen de trainer en spelers, sorry!

Na de warming-up gaat FC Trias nog even naar de kleedkamer om de puntjes op de i te zetten. Victoria blijft lekker buiten. Nog even de bal rondspelen en wachten op de tegenstander.

Jullie denken natuurlijk….daar komt het uitgebreide verslag van de wedstrijd. Dat ga ik niet doen. Deze wordt kort en bondig.
FC Trias F1 “in positie staande, georganiseerde, druk zettende, kantelende, in driehoekjes voetballende, 3e man zoekende en gesteund door de wind in de rug” begon stormachtig aan de wedstrijd. Vrij snel stond er een terechte 2-0 voorsprong op het scorebord. Victoria had geen antwoord op het sterke Trias. Waar men dacht aan een walk-over, rechtten onze jongens de rug en…… daar kwamen onze toppers op basis van “beleving, spelplezier, teamspirit, vechtend voor elke bal, verdedigen als leeuwen, maar vooral GELOOF in eigen kwaliteiten”.

Met een geweldige actie van Sven langs de zijlijn (foto boven) passeert hij zijn tegenstander en geeft een steekpass op Yigit, die dolt zijn tegenstander en schuift de bal professioneel in de lange hoek. De stand is 2-1. (foto’s onder)

DSC_0025 Sven passeert
DSC_0026 Yigit scoort de 1-2 DSC_0027 Yigit scoort de 1-2 DSC_0028 Yigit scoort de 1-2

 Victoria komt nu echt los!

Vlak voor de rust krijgt Daan de kans om een vrije bal in 1x op de goal te schieten. De keeper laat de bal los en Leeuwis is er als de kippen bij. 2-2. Deze goal wordt als team gevierd.

DSC_0031 De 2-2 van Leeuwis wordt gevierd

Rust….we gaan naar de kleedkamer voor een beker ranja.
De trainer maakt dankbaar gebruik van deze  gelegenheid en probeert de jongens ervan te overtuigen dat een overwinning er echt in zit, wetende dat we de 2e helft de wind in de rug hebben.

De 2e helft wordt van beide kanten een strijd. Je kunt het een echte bekerwedstrijd noemen. Trias liep continu tegen onze muur van verdedigers en middenvelders. Onze spitsen lagen op de loer. Daar komt ie…..de winnende treffer van Yigit. In de 35e minuut plaatst hij wederom de bal met veel gevoel in het doel. Wat een ontlading. Wat er daarna gebeurde was geweldig. Alle spelers van Victoria vochten als leeuwen. Mooi voetbal was er niet meer bij. De spelers wilden maar 1 ding. WINNEN! Toch werd het af en toe spannend voor de goal. Beide ploegen raakten nog de lat en een vrije bal van Daan was niet gevaarlijk genoeg om de keeper te kunnen passeren.

Het laatste fluitsignaal klinkt. Victoria F1 gaat naar de finale van de beker!
De spelers juichen, omhelzen elkaar en gaan helemaal uit hun dak…. daar waar sommige kinderen van FC Trias de tranen even niet de baas zijn.

DSC_0048 Overwinning DSC_0049 Overwinning

In de finale treffen we Quick’20 F1 dat Excelsior ’31 F1 met 6-0 versloeg.
Waar, wanneer en hoe laat is voor mij nog niet bekend. We houden jullie op de hoogte via de website, facebook en twitter.

Foto’s zijn gemaakt door: RTV Slingeland – Peter van der Wel