Victoria ’28 F1 bekert als enige team verder naar halve finale!

Zaterdag, 14 maart, 2015

Vorige week wonnen onze toppers nog overtuigend met 5-0 van Berghuizen F1. Af en toe was het toen genieten van het (samen)spel. Waar persoonlijke ontwikkeling bij de F-jeugd centraal staat en daar dus ook veel op wordt getraind, wordt er regelmatig toch als team geweldig gevoetbald. Zowel verdedigend als aanvallend!

Vanmorgen stond de kwartfinale van de beker tegen NEO F1 op het programma. Een tegenstander die, net als wij, in de 1e klasse spelen.

In de bespreking werd de wedstrijd van vorige week aangehaald. Als we op dezelfde manier zouden spelen, was de trainer ervan overtuigd dat we NEO F1 konden verslaan.  Nou denken jullie….ontwikkeling staat toch voorop?
Helemaal gelijk, maar zeg dat maar eens tegen de kinderen als je in de kwartfinale staat en de halve finale in zicht is.

We waren in de 1e helft sterker dan NEO F1 wat resulteerde in een 3-1 voorsprong bij rust. We kwamen met 1-0 voor. Leeuwis schoot tegen de binnenkant van de paal. Dustin was er als de kippen bij en kon de bal vlak voor de lijn in het lege doel tikken. Een echte spitsen goal. Pascalle was nog helemaal niet getest. Helaas had ze op een hard schot onder in de hoek geen antwoord. Zo stond het ineens 1-1.
Victoria ’28 ging gewoon door met goed voetballen. Na een steekpass van Sven kon Yigit de 2-1 scoren. We bleven het betere team.
Sven kreeg de bal voor zijn sterke linker en kon de bal met een verdekt schot in de lange hoek plaatsen. 3-1 (rust)

Na de rust bleef het spel beter en kon Yassin de 4-1 maken. Uit een voorzet kopte Dustin tegen de paal. De bal kwam voor de voeten van Yassin. Hij bedacht zich niet en schoot de bal in het dak van het doel.
Hierna rechtte NEO de rug en werd Victoria “28 wat slapper. Kort achter elkaar werd de 4-2 en 4-3 gescoord.
Gelukkig kwam de overwinning niet meer in gevaar. Met veel inzet stelden ze de ’ticket naar de halve finale’ veilig.

In de halve finale kunnen we de volgende tegenstanders treffen:
FC Trias F1
Quick’20 F1
Excelsior’31 F1
Alle 3 de tegenstanders spelen in de hoofdklasse. We weten nu dus al dat het een zware kluif wordt om de finale te halen.
Maar goed…..de bal is rond en we beginnen bij 0-0!

Vic F1 Beker