Victoria ’28 E3 wint verdiend van FC Suryoye E1

Zondag, 21 september, 2014

Op een mistige zaterdagochtend was het weer zover, de E3 mocht gaan aantreden voor de tweede wedstrijd in de competitie. Ditmaal thuis tegen FC Suryoye E1 met diverse jongetjes die in het verleden bij Victoria ’28 hebben gevoetbald. Net als Avanti W. bestond ook dit team vooral uit tweedejaars spelertjes. We moesten het helaas doen zonder David die afwezig was.

De wedstrijd begon een beetje aftastend en het was al snel duidelijk dat dit een betere tegenstander was dan afgelopen week. Desondanks speelde E3 weer prima voetbal en dit leverde ook enkele grote kansen op die er helaas niet ingingen.
Maar gelukkig scoorde Kevin kort daarna toch het eerste doelpunt na een prachtige aanval en goede voorzet van Benjamin. Na deze goal was het een gelijk opgaande wedstrijd waarbij aan beide kant enkele kansen waren.

Gelukkig voor ons stond Stan goed te keepen en was “Het Blonde Blok” (zo worden Noa en Indy aan de kant al genoemd) samen met Mike niet te passeren. Op een gegeven moment was het na een wissel achterin bij E3 toch even zoeken naar de goede posities waardoor er balverlies werd geleden. Hierdoor kon FC Suryoye met een mooi schot scoren.

Na de rust ging E3 als een team door om de voorsprong weer te nemen. Na diverse mooie aanvallen was daar eindelijk het doelpunt van Benjamin die goed oplette toen Luuk met een mooi schot de paal raakte. De kopjes van FC Suryoye gingen een beetje hangen en E3 had dit goed door. Ze gingen meteen op zoek naar de 3-1 die niet veel later viel. Wederom een schot tegen de paal, waarna Ainesh op de goede plek stond om te scoren. E3 scoorde ook nog de 4-1 nadat Kevin, ook wel “Mark van Bommel” genoemd, een schitterende pass op Ainesh gaf die vrij voor de keeper kon scoren.

Na deze beslissende goal werd E3 iets slordiger en gingen een aantal spelers iets te veel voor eigen succes i.p.v. door te gaan met het mooie combinatiespel. Hierdoor kreeg FC Suryoye nog enkele kansjes waarvan er eentje in ging. Gelukkig bleef E3 goed verdedigen waardoor na 50 minuten een terechte 4-2 overwinning werd behaald.

De begeleiding en ouders zijn zeer trots op het goede spel en behaalde resultaat.
Ga zo door!

Scoreverloop:

Score Doelpunt Assist
1-0 Kevin Benjamin
1-1 FC Suryoye
2-1 Benjamin Luuk
3-1 Ainesh Kevin
4-1 Ainesh Kevin
4-2 FC Suryoye