Victoria ’28 E3 wint van medekoploper Sparta E.

Zaterdag, 25 oktober, 2014

Zaterdagmorgen 08.00 uur en het alarm op de telefoon van de trainer gaat. Hij springt op uit zijn bed en heeft er zin in! Vandaag de wedstrijd tegen de medekoploper Sparta Enschede E4. Na de grote nederlaag tegen Victoria ’28 E1 hoopt hij dat er vandaag bij E3 van onderschatting geen sprake zal zijn (na 5 overwinningen in de competitie). Als hij dan later samen met coach Bas in de kleedkamer de wedstrijdbespreking doet en kijkt naar de koppies, dan weet hij het zeker, die zijn gefocust en zelfs lichtelijk gespannen!

Na een korte maar goede warming-up zijn ze onder heerlijke voetbalomstandigheden (goed veld, beetje regen en veel supporters aan de kant) klaar voor wat hopelijk een voetbalspektakel op gaat leveren. En wat een begin was het zeg! Sparta E. (ook 5 keer gewonnen) wist de eerste minuten niet wat ze overkwam en na 7 minuten stond het dan ook al 0-3 voor Victoria ’28 E3. De toppers van E3 begonnen super fanatiek aan de wedstrijd en maakten het de tegenstander meteen lastig. Dit resulteerde in een schot van Kevin, die in de rebound door Luuk binnengeschoten werd.
Kort daarna kreeg  E3 een vrije trap van de goed fluitende scheidsrechter. De coach was resoluut en Luuk (de aanvoerder vandaag) moest achter de bal gaan staan. “Het Kanon” maakte het vertrouwen van de coach waar en schoot snoeihard raak! Toen in de 7e minuut Benjamin zijn afstandsschot er in zag vliegen stond het zomaar 0-3 en zeker niet onterecht!

Sparta E. leek wakker, want kwam hierna wat beter in het spel. Het team bestaande uit 2e jaars spelers kon echt wel voetballen en dit leverde ook enkele kansjes op. Bij een corner voor Victoria ’28 E3 waren we iets te enthousiast met aanvallen, waardoor Sparta in de counter kon scoren. Stan kwam nog uit, maar de bal werd net op tijd breed gespeeld naar de vrijstaande aanvaller. Na dit doelpunt ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar werd er niet meer gescoord door beide teams. Mede doordat het “Blonde Blok” goed stond te verdedigen, Stan zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde en de middenvelders en aanvallers goed hielpen met meeverdedigen.

In de rust kreeg het team de verdiende complimenten, maar werd wel gewaarschuwd dat het nog lang niet zeker was dat we gingen winnen.

De tweede helft ging E3 dan ook weer door met goed voetballen en soms werd er goed positiespel gespeeld. Tel daarbij op dat ze vochten als leeuwen (en leeuwinnen) en het doelpunt viel dan ook snel. Na een afgeslagen aanval van Sparta E. zag Stan dat Luuk al klaar stond voor een counter. Na een verre uittrap, kwam de bal voor de voeten van Luuk die met een schitterende kapbeweging de keeper omspeelde en raak schoot via een sliding van een verdediger. Kort hierna scoorde Luuk  de  1-5 na een mooie actie van Ainesh en leek de wedstrijd beslist. Niets was minder waar, want het harde werken begon langzaam zijn tol te eisen. E3 werd moe en Sparta werd steeds gevaarlijker. Ondanks diverse schitterende reddingen van Stan en verdedigende acties van Mike, wist Sparta E. 2 keer achter elkaar te scoren. Zou het dan toch nog weer spannend worden? Wel als E3 zelf de bal 2 keer tegen de lat aan schiet…. Prachtig voor het publiek, maar nog niet de definitieve beslissing.

Gelukkig bleef E3 goed verdedigen en werd Sparta E., op een bal tegen de paal na, niet meer gevaarlijk. Toen David in de laatste minuut de 3-6 scoorde, ging eindelijk de hartslag omlaag bij Bas maar vast ook bij leider Robin (die al 2 weken zenuwachtig was).

De schitterende overwinning was een feit en we zijn nu alleen koploper in deze 3e klasse. Als je dan ook nog complimenten krijgt van de tegenstander, dan mag je erg tevreden zijn.
Bij deze willen we dan ook alle supporters bedanken voor het komen en het fanatieke aanmoedigen, super dat jullie er altijd zijn!

Scoreverloop

Score Minuut Doelpunt Assist
0-1 2’ Luuk
0-2 4’ Luuk
0-3 7’ Benjamin
1-3 14‘ Sparta E.
1-4 29’ Luuk Stan
1-5 31’ Luuk Ainesh
2-5 41’ Sparta E.
3-5 45’ Sparta E.
3-6 50’ David Luuk