Victoria ’28 E3 wint tegen “goede bekende”

Maandag, 30 maart, 2015

Op deze druilerige regenachtige zaterdag, 21 maart, mochten de jongens en meiden van E3 weer aan de bak. Ditmaal tegen het welbekende Sparta Enschede E4. Zij werden de afgelopen competitie met 1 punt minder tweede in de derde klasse. Tevens hebben we in de winterstop nog tegen ze geoefend. Beide wedstrijden werden gewonnen dus er werd met vertrouwen aan de wedstrijd begonnen. Helaas zonder Kevin, die ziek in bed lag. De tegenstander kampte ook met problemen, want zij hadden maar 7 spelers en er moest een speler in de goal.

Desondanks begon de wedstrijd leuk en waren de teams weer aan elkaar gewaagd. E3 was wat beter en na een mooie aanval wist Benjamin te scoren op aangeven van David. Verder werd er redelijk tot goed gespeeld en werden er diverse kansjes gecreëerd. Maar net als afgelopen week werd er niet gescoord. Sparta werd ook niet gevaarlijk en de trainer van Sparta gaf ook aan dat ze de krachten moesten sparen voor de tweede helft, aangezien ze geen wissels hadden.

De krachten sparen deed Victoria E3 niet. Zij gingen volle bak aan het begin van de tweede helft en de ene na de andere mooie aanval volgden elkaar op. Dit moest wel een goal opleveren en dat deed het ook. Er werd zelfs 3 keer gescoord in 6 minuten tijd en driemaal mocht Luuk zich de doelpuntenmaker noemen. En wederom werd er een gescoord na een assist van Stan.

Maar wat er daarna gebeurde was niet zoals we het hadden verwacht. E3 werd wat nonchalant, er werd minder meeverdedigd door de aanvallende spelers van ons team en de achterhoede had niet de volledige scherpte. Daarbij moest Indy (die erg sterk speelde achterin) zich laten wisselen wegens een blessure.

Sparta kwam dan ook snel met een tegentreffer en begonnen steeds lekkerder te spelen. E3 daarentegen verloor langzaamaan het vertrouwen en dat was meteen terug te zien in het spel. Sparta ging alles of niets spelen en kreeg diverse kansen. Ze kwam zelfs terug tot 4-3 en bij E3 sloeg toch wel de paniek toe. De paar kansen die we nog kregen gingen er ook niet in en zodoende werd het nog billenknijpen de laatste paar minuten. Maar gelukkig voor ons floot de scheidsrechter af en behaalde E3 de eerste overwinning in de tweede klasse.

Voor Victoria E3 is het belangrijk om echt samen te strijden voor een overwinning. Waarbij iedereen op de juiste positie moet gaan staan waardoor de aanvallende spelers de verdediging kunnen helpen en de verdedigers aan kunnen sluiten bij de aanvallers om aanspeelbaar te zijn en kunnen ondersteunen.
Daarbij is het ook belangrijk om niet het vertrouwen in jezelf te verliezen als er eens een tegengoal valt.

Scoreverloop:

Score Minuut Doelpunt Assist
1-0 8’ Benjamin David
2-0 29’ Luuk Stan
3-0 31’ Luuk
4-0 33’ Luuk David
4-1 35’ Sparta E.
4-2 40’ Sparta E.
4-3 42’ Sparta E.