Victoria ’28 E3 wint na moeizame wedstrijd

Zaterdag, 4 oktober, 2014

Op een schitterende zaterdagochtend, 4 oktober, stond er weer een wedstrijd op het programma voor Victoria ’28 E3. Ditmaal geen mist maar een stralend zonnetje. Helaas moesten we vandaag spelen zonder de afwezige Kevin.

Na een redelijke warming-up werd er toch goed begonnen aan de wedstrijd tegen Bon Boys E6. Dit resulteerde al snel in een doelpunt gemaakt door Benjamin. Het leek daarna wel alsof de spelers dachten; dit wordt weer een makkelijke wedstrijd (net als vorige week tegen UDI). Niets was minder waar. Bon Boys bleek een goed (eerstejaars) team en zij maakten het E3 erg lastig.
Na het creëren van enkele kleine kansjes, die gemist werden doordat er te weinig rust werd bewaard, kwam Bon Boys iets beter in het spel. Hierdoor konden ze ook de 1-1 scoren. E3 was op dat moment niet fel genoeg in het druk zetten op de bal en vond het erg lastig om elkaar goed in te passen. Dit had mede te maken, doordat er niet goed werd vrijgelopen. Vooral de voorhoede liep veel in het midden van het veld.
Gelukkig heeft E3 naast een goede teamspirit ook veel individuele klasse en zo kon het gebeuren dat ineens een doelpunt werd gemaakt door Luuk. Wel was het goed zichtbaar dat E3 het moeilijk had en dat Kevin echt werd gemist als verdedigende middenvelder. Hij is vaak de lijm tussen de aanval en verdediging.

In de rust werd dit ook door de spelers zelf gezegd, dat er te veel werd aangevallen en zodoende de verdedigers het moeilijk kregen. De begeleiding heeft d.m.v. het coachbord geprobeerd aan te geven, hoe/waar spelers aanspeelbaar kunnen zijn tijdens balbezit. Daarnaast werd aangegeven dat de spelers iets feller moesten zijn bij balverlies.
Tijdens de tweede helft waren de beide teams aan elkaar gewaagd en kwamen er over en weer wat kansjes, waarbij Stan een aantal keer goed reddend moest optreden en de verdediging af en toe de handen vol hadden aan de aanvallers van Bon Boys.

In de 32e minuut scoorde David na een mooie aanval toch de 3-1 waardoor er weer een verschil van 2 doelpunten was. Wie dacht dat dit de beslissing was in de wedstrijd had het fout, want Bon Boys bleef strijden en dit leverde weer de aansluitingstreffer op. Toen David na 44 minuten spelen wederom een mooi doelpunt scoorde, was het geloof bij Bon Boys een beetje weg. Daarentegen dacht E3; die overwinning pakken ze ons niet meer af. Ondanks diverse wisselingen door o.a. een blessure, kwam E3 niet meer in de problemen en werd de 4e overwinning gehaald.
Zodoende is Victoria ’28 E3 samen met Sparta Enschede E4 nog steeds gedeeld koploper!

Score Minuut Doelpunt Assist
1-0 4’ Benjamin Luuk
1-1 15’ Bon Boys
2-1 18’ Luuk Benjamin
3-1 32’ David Benjamin
3-2 40’ Bon Boys
4-2 44’ David Luuk