Victoria ’28 E3 verliest in zinderende wedstrijd strijd om kampioenschap

Dinsdag, 26 november, 2013

De spanning was om te snijden, de twee koplopers tegenover elkaar, de zenuwen kriebelende in de maag, iedereen stond op scherp, de winnaar zou kampioen worden. De clash van het seizoen.

Ondanks dat niemand op vrijdag ‘de Voice’ had uitgekeken en iedereen uitgerust  aan de titanenstrijd begon, kwam Victoria ’28 E3 toch met wat slappe knietjes uit de startblokken.  De spanning had de spelers in het begin behoorlijk in de tang.  Na een paar balcontacten ging de machine draaien en werd er een ongelofelijke strijd geleverd.  Nu was Avanti E3 ook wel een tegenstander om u tegen te zeggen. De spelers moesten vol aan de bak.

Alles wat ze in huis hadden moest worden ingezet. Het kan niet anders dan dat het kunstgrasveld na de wedstrijd meer slijtplekken vertoonde dan ervoor. Het was echter niet genoeg. Avanti E3 werd de bovenliggende partij en wist door nadrukkelijk de keeper bij de wedstrijd te betrekken, de angel uit menige aanval van Victoria ’28 E3 te halen. Als Victoria ‘28 E3 deze wedstrijd iets geleerd heeft, dan is het wel dat de populaire zijlijnkreet ‘de keeper doet mee’, wedstrijd bepalend kan zijn. Wat nu ook altijd voor de spelers zonneklaar zal zijn, is dat een voetbalwedstrijd vooral gewonnen wordt door combinatiespel en vrijlopen. Een vaardigheid waar Avanti E3, in ieder geval deze wedstrijd, Victoria ’28 E3 mee overklaste: eindstand 3 -1.

Ondanks dat de teleurstelling bij de spelers en coach groot was, moest Victoria ’28 E3 vandaag hun meerdere erkennen in deze nieuwe koploper. Neemt niet weg dat coach Andre beretrots is op zijn spelers. Trots hoe zij in de competitie, bijna tot het einde, hebben weten mee te strijden om de titel.

De trainers van beide elftallen geven in de nabeschouwing toelichting op de wedstrijd:

youtube Nabeschouwing Avanti E3 tegen Victoria ’28 E3 door beide trainers.