Victoria ’28 E3 speelt gelijk tegen EMOS E3

Zondag, 2 november, 2014

Victoria ’28 E3 kan goede wedstrijd van vorige week geen vervolg geven. Na 6 overwinningen op rij en een fantastische wedstrijd tegen Sparta E. stond er vandaag weer een thuiswedstrijd op het programma. Af en toe leek het alsof ze nog Spoken op het veld zagen dwalen van Halloween, want het werd een matige wedstrijd met een 2-2 eindstand als gevolg.

Bij de wedstrijdbespreking vooraf in de kleedkamer werd aangegeven dat er weer geprobeerd moest worden om goed positiespel te spelen en vooral hard te werken met elkaar. Het is super mooi dat er gewonnen is vorige week, maar er moet nu ook weer goed gespeeld worden om uiteindelijk een overwinning te kunnen behalen.
Victoria ’28 E3 begon dan ook helemaal niet slecht aan de wedstrijd, maar had het wel lastig tegen het fysieke sterke team van EMOS. Een aantal spelers had een beetje ontzag voor de grote jongens van de tegenpartij, terwijl dit helemaal niet nodig was. Voetballend is Victoria ’28 E3 namelijk één van de beste teams uit deze competitie. Helaas kwam het er vandaag niet altijd uit.
De eerste helft bestond vooral uit veel rommelig voetbal waarbij veel duels uitgevochten moest worden. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Wel kreeg Victoria ’28 E3 veel corners, maar echt gevaarlijk werden deze niet en EMOS kwam zelf ook niet in de buurt van Stan. Wel moest de verdediging goed op blijven letten en kort dekken. Dit deden ze prima met Noa als grote uitblinker vandaag!

Na een lange uittrap van Stan ontstond een klutssituatie, waarin Luuk zichzelf wist vrij te spelen om schuin aan de rechterkant van de goal verwoestend uit te halen en de bal in de kruising te schieten, 1-0.  Kort hierna was het rust.
In de rust werd E3 duidelijk gemaakt, dat ze elkaar wat meer moesten helpen. Te vaak werd een bal ingespeeld en werd daarna alleen maar gekeken wat een medespeler er mee ging doen i.p.v. meteen weer vrij te lopen zodat er samengespeeld kon worden. Hierdoor moesten er teveel duels uitgevochten worden, die dan ook geregeld werden verloren.

Vroeg in de tweede helft ging dit ook even iets beter, wat meteen een kans en doelpunt opleverde. Terwijl Luuk de drukte op zocht, stond David aan de linkerkant helemaal vrij. Op het laatste moment zag Luuk toch nog goed dat David vrij stond, zodat David beheerst met buitenkant rechts de bal langs de keeper kon schuiven.

Na dit doelpunt ging het eigenlijk alleen maar minder met Victoria ’28 E3. De verdediging bleef iets te veel achterin hangen en het middenveld en de aanval liepen vaak te ver naar voren of helemaal uit positie.  Zo kon het ook gebeuren dat EMOS een vrije trap kreeg op 15 meter van het doel. Victoria ’28 E3 liep even als een Zombie op het veld, want ze waren te laat met een muurtje maken. Hierdoor schoot EMOS de vrije trap hard raak. Waar Victoria ’28 E3 de kansen niet wist af te maken, scoorde EMOS de eerste kans en werden hierdoor ook sterker. Dit bleef zo tot het einde van de wedstrijd en bij een corner werd er niet goed verdedigd door Victoria ’28 E3, waardoor EMOS de bal in het doel kon schieten voor de gelijkmaker en tevens de eindstand.

Een wedstrijd die als leerpunt heeft, dat goed voetballen alleen kan, als je met zijn allen samenwerkt en elkaar helpt, zoals de afgelopen weken wel vaak lukte.

Scoreverloop:

Score Doelpunt Assist
1-0 Luuk
2-0 David Luuk
2-1 EMOS
2-2 EMOS