Victoria ’28 E3 is Kampioen!

Zondag, 30 november, 2014

Eindelijk was het dan zover. De laatste en beslissende wedstrijd van het seizoen. De trainer had zijn spanningsbezoekje aan de WC (of lag het toch aan het stamppotbuffet van de avond ervoor) al gehad toen hij aankwam bij de coach, die op dat moment nog druk bezig was met die van hem.

Aangekomen bij de club was het al snel duidelijk dat wij niet de enige waren die gezonde spanning hadden. 9 fanatieke spelers stonden te trappelen om aan de wedstrijd te beginnen(hetzij soms met een beetje knikkende knieën en een beetje buikpijn ). Ook veel publiek had een iets hogere hartslag dan normaal, zo hoorden wij later. Met dank aan Vosta, konden we thuis spelen in plaats van uit. Op het uitverkochte veld 1A, werd om 8.45 uur afgetrapt en binnen 5 minuten had Victoria ’28 E3 al 4 kansen gehad die helaas net mis gingen. En dan zal je altijd zien, dat de tegenstander scoort bij de eerste kans die ze krijgen.

Victoria ’28 E3 had het daarna lastig, maar was wel de betere ploeg. Dit resulteerde gelukkig in de gelijkmaker van Benjamin. Maar wie dacht dat daarmee de spanning een beetje weg was had het mis, want zeer snel daarna kon een aanvaller van Vosta door de verdediging heen dribbelen en scoren. Jeetje weer op achterstand…. Gelukkig is het doorzettingsvermogen van E3 enorm sterk, want meteen vanaf de aftrap werd een mooie aanval opgezet die door Kevin zeer strak werd binnengeschoten.

In de rust werd aangegeven dat we dit echt gingen winnen, maar dat ze meer vertrouwen in eigen kunnen moesten hebben en minder zenuwachtig moesten zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, zeker als je in een kampioenschapswedstrijd speelt en de stand nog steeds gelijk is.

De tweede helft kreeg E3 al snel een penalty. Na wat overleg mocht Kevin deze penalty nemen en hij schoot perfect laag in de hoek. Daar was dan eindelijk de voorsprong die nodig was voor het kampioenschap. Toch duurde het nog heel lang voordat de wedstrijd eindelijk werd beslist. Ainesh scoorde de 4-2 en een zucht van opluchting was hoorbaar op en rondom het veld. Dat daarna nog 3 keer mooi gescoord werd, maakte de overwinning alleen maar mooier!

Na het laatste fluitsignaal gingen de spelers helemaal uit hun dak en de supporters deden heerlijk mee met prachtige fakkels, mooie spandoeken en vlaggen! Tot 3 keer toe werd het publiek bedankt met de ondertussen vertrouwde “wave”. Tevens kregen ze het kampioensshirt uitgereikt die ze daarna allemaal met trots droegen.

Op het pupillenveld werd nog de laatste ronde voor de penaltybokaal gespeeld, met uiteindelijk Indy als terechte penaltykoningin!

Na het douchen (en vooral opwarmen) werd in de kantine nog even kort het feestje verder gevierd met het vertrouwde patatje met beker ranja. ’s Middags was iedereen aanwezig in sportcafé “de Brug om het feestje verder voor te zetten. Uiteraard werd er door de spelers weer veel gevoetbald; eerst in de zaal en later op het kunstgrasveldje. Maar het belangrijkste was natuurlijk dat de spelers in het zonnetje gezet moesten worden. Ieder kregen ze van de begeleiding een prachtige beker en oorkonde begeleidt door een persoonlijke verhaaltje over desbetreffende speler. Als verrassing kreeg de begeleiding ook nog een prachtig cadeau. Een persoonlijke fotokalender met schitterende foto’s en uitspraken van de spelers over de coach of de trainer.

Bij deze wil ik (mede namens Bas) dan ook iedereen bedanken voor deze mooie dag en dit mooie seizoen! Tot volgend seizoen in de 2e klasse.

Ronald Schepers
Trotse trainer, Victoria ’28 E3

Scoreverloop

Score Minuut Doelpunt Assist
1-0 9’ Vosta
1-1 21’ Benjamin
2-1 23’ Vosta Benjamin
2-2 23’ Kevin
2-3 29’ Kevin Penalty
2-4 43’ Ainesh Benjamin
2-5 47’ Ainesh Rebound
2-6 48’ Luuk Ainesh
2-7 50’ David Afstandsschot

 

Het eindsignaal!
eindstand e3

Supporters met fakkels!
eindstand e3 2

Met kampioens t-shirt!
eindstand e3 1

De staf!
eindstand e3 3