Victoria ’28 E3 eenvoudig door poulefase beker

Vrijdag, 11 september, 2015

Op het laatste moment mocht onze E3 toch nog deelnemen aan het bekertoernooi. Vanwege miscommunicatie waren we niet ingedeeld door de KNVB. Shirley Staal liet het er niet bij zitten en het is haar gelukt om ons toch deel te laten nemen. De poulefase van de beker is ideaal in de voorbereiding naar de competitie toe. We spelen 3 oefenwedstrijden.

Dit seizoen start het bijna voltallige F1 team als 1e jaars in E3. Onze jongens hebben vorig jaar met F1  een geweldige prestatie geleverd in het bekertoernooi. Ze drongen door tot de finale. Quick ’20 F1 bleek net een maatje te groot in deze finale. Dus werden ze uiteindelijk 2e!
Tevens hadden ze geweldig gepresteerd in de competitie. We werden met 1 punt achterstand op Rigtersbleek F1 ook 2e in de competitie.

In deze poulefase hebben we ons vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de volgende ronde.
Uitslagen:
Victoria ’28 E3   –      AJC 96 E1           5-0
Victoria ’28 E3   –      ATC 65 E6           10-0
Sparta E E6        –      Victoria ’28 E3     1-3

Kort verslag van de wedstrijden:

AJC 96 E1 bleek in de thuiswedstrijd een stugge tegenstander. De gehele wedstrijd bleef de verdediging (Rogier, Daan en Yassin) goed overeind en kreeg onze keepster (Pascalle) alleen in de laatste fase van de wedstrijd iets te doen.

Met een aantal prachtige reddingen wist ze haar doel schoon te houden. De trainingen bij Michel Veurink (Keepersschool Regio Twente) doen haar heel erg goed. Echt een aanrader voor jeugdige keepers.

Vertrouwend op ons krachtige middenveld (Leeuwis en Rico) en makkelijk scorende spitsen (Yigit, Dustin en Sven) werd het toch een redelijk eenvoudige overwinning.

ATC 65 E6 werd eenvoudig aan de kant gezet. Pascalle moest na een minuut of 10 afhaken. In de warming-up kwam ze vervelend in botsing met Rico. De knie van Rico (sliding) kwam bij het uitkomen tegen haar neus.

Na een bezoekje aan de huisartsenpost viel het achteraf mee. In de 1e helft werd al duidelijk dat we geen kind zouden hebben aan de tegenstander. De mooiste goal kwam op naam van Rogier. Hij had zich in de 2e helft opgeofferd om onder de lat te gaan staan. Door het wisselvallige weer (zon-regen-zon) had hij het koud gekregen en maakte hij dansbewegingen in de goal(aangemoedigd door de ouders). De trainer fluisterde hem iets in het oor!

Na een terugspeelbal pikte Rogier de bal op en begon over de rechterkant te dribbelen. Halverwege maakt hij een een-tweetje. Rogier zette zijn rush voort en ging hij nog een een-twee aan. Uitgekomen bij de achterlijn trok hij de bal terug. Leeuwis stond vrij en kon de bal eenvoudig tegen het net schieten. Springend en juichend rende Rogier over het veld: ‘ik krijg een zakje Doritos’. Wat zal die trainer hebben ingefluisterd?

Sparta E6 zou op papier de minste tegenstander moeten worden. De trainer had nog gewaarschuwd voor onderschatting. We speelden op het grasveld aan de andere kant van de straat. De combinatie van onderschatting, het te lange gras en een keeper die (denk ik) niet in dit team hoorde, bleek de grootste tegenstander te zijn. Na een 2-0 voorsprong werd het nog even spannend. De enige kans van de wedstrijd werd ook direct een goal voor Sparta. De rest van de wedstrijd was eenrichtingsverkeer. Wij zijn eigenlijk nooit in de problemen gekomen.

Aanstaande zaterdag starten we om 09.45 uur thuis tegen NEO E8.

De spelers zijn er klaar voor. We hopen dat het weer een prachtig seizoen mag worden.