Victoria ’28 E3 buigt achterstand om in ruime winst

Zondag, 23 november, 2014

Vandaag de wedstrijd Victoria ’28 E3 tegen SC Enschede E3 en over hoe een team een 1-3 achterstand weet om te buigen in een heroïsche 6-3 overwinning… (en zodoende is de race blijft voor het kampioenschap). Er hangt een bijzondere spanning op en rond veld 1A vanmorgen. De spelers zijn toegesproken door de coach in de kleedkamer, ze zijn zich er allemaal van bewust dat er vandaag gewonnen moet worden.

Het woord “kampioenschap” wordt niet uitgesproken voorafgaand aan de wedstrijd, maar alle spelers zijn op de hoogte van de bijzondere situatie waarin wij verkeren. Nog 2 keer winnen en we zijn er, je hoort het ze fluisteren… Deze wetenschap zorgt voor een vreemde spanning in de benen bij de spelers. Ballen springen van voeten af, passes komen net niet aan, de paal en de lat staan in de weg. Ik stond naast Bas en hoorde hem fluisteren: “wordt het weer zo’n dag?” Daar begon het wel op te lijken, want Sportclub komt 2 keer bij Stan voor de goal en scoort ook beide keren. (Hierbij moet wel worden vermeld dat de 2e goal wonderschoon was).

Op slag van rust neemt Benjamin de corner van rechts op schitterende wijze en deze weet Luuk binnen te koppen. Tijdens de korte bespreking die volgde in de rust werd de spelers duidelijk gemaakt dat de overwinning voor het oprapen lag, ze waren immers het beste team op het veld. Er was niets te merken van enige spanning onder de spelers, zij gaven aan dat ze dit klusje wel even zouden klaren. Als Sportclub enigszins gelukkig kort na rust op 1-3 komt, lijkt zich een doemscenario af te spelen.

MAAR DAN…

E3 richt zich op, begint te ‘bikkelen’, gaat volop de strijd aan met de grote spelers van Sportclub en legt ze over de knie. Kevin scoort de aansluitingstreffer en 2 minuten later tikt Ainesh de 3-3 binnen. In de 39e minuut wordt Kevin op een meter of 15 van het doel getackeld en de scheidsrechter fluit voor een vrije trap. Luuk krijgt van de coach de opdracht om achter de bal te gaan staan en deze op zijn kermerkende manier te nemen (niet subtiel, niet opzij, maar gewoon HARD). Via de onderkant lat vliegt de bal binnen en op dat moment maakt de opluchting zich meester van de fans van E3.

De ontlading is groot, de tranen vloeien bij de moeders langs de kant, eindelijk staan we voor en lijkt het kampioenschap binnen handbereik. Als dan 10 minuten later de scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd en E3 de voorsprong heeft uitgebouwd naar 6-3, gaat het nog maar over 1 ding… Volgende week kunnen we KAMPIOEN worden in een thuiswedstrijd tegen Vosta.

Iedereen die E3 een warm hart toedraagt is bij deze uitgenodigd om deze wedstrijd te komen bekijken, wij hopen op een gigantische opkomst!

Scoreverloop:

Score Minuut Doelpunt Omschrijving Assist
0-1 9” SC Enschede
0-2 21” SC Enschede
1-2 25” Luuk Kopbal uit een corner Benjamin
1-3 29” SC Enschede
2-3 31” Kevin Voorzet vanaf rechts David
3-3 33” Ainesh Voorzet vanaf rechts David
4-3 39” Luuk Snoeiharde vrije trap
5-3 48” Luuk Intikker uit een corner David
6-3 50” Luuk Solo op de keeper af Stan