Victoria ’28 E3 afgetroefd op alle fronten

Zaterdag, 7 maart, 2015

07-03-2015: Na een maand!! lang niet voetballen, was het eindelijk weer zover, E3 speelde een competitiewedstrijd tegen UD Weerselo E1. Of het aan de lange pauze lag of dat we een complete offday hadden, feit is dat we volledig zijn weggespeeld. Voor het eerst sinds lange tijd waren we weer compleet (tijdens de laatste wedstrijd en trainingen was er altijd wel iemand afwezig) en hadden we er allemaal weer zin in! Of het kwam dat het zo vroeg was weet ik niet, maar de warming up was niet best. Hopelijk een slechte generale, met uiteindelijk een goede wedstrijd. Helaas was dit niet het geval.

UD Weerselo begon meteen met goed samenspel waardoor de zeer vaardige kleine spits diverse kansen kreeg. Dit team speelde in het najaar nog in de eerste klasse en dat was te zien. Al snel stonden we met 2-0 achter. Aangezien we dit wel vaker hebben gehad, werd er nog niet getreurd en ging E3 door om er toch een echte wedstrijd van te maken.
Na een lange uittrap van Stan ging Luuk in duel met een verdediger. En waar twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen. Dat bleek Benjamin, die alleen op de keeper afging en koelbloedig scoorde.
Dit gaf E3 vertrouwen en UD Weerselo werd wat onzeker. Voor een kleine tien minuten was E3 de betere partij en kreeg ook een gigantisch grote kans na een fantastische actie van Benjamin, maar helaas ging de bal over het doel. Dit was een kleine tegenvaller met grote gevolgen, want in plaats van dat het 2-2 werd, scoorde UD Weerselo heel snel achter elkaar 2 doelpunten kort voor rust.

In de rust hadden de spelers van E3 zelf wel door dat het niet goed ging en dat ze voetballend de mindere waren. Maar als het voetballend niet zo goed lukt, dan moet je als team hard werken en elkaar goed helpen. Korter verdedigen en feller op de bal zou geprobeerd worden in de tweede helft.
Dit is helaas niet gelukt. Mogelijk ging het zelfs nog wel minder goed dan de eerste helft. E3 had erg veel moeite met het snelle samenspel van de tegenstander en wanneer de aanvallers van UD Weerselo diep gingen, dan waren de verdedigers te laat om ze nog te verdedigen.

Over het vervolg van de tweede helft kunnen we dan ook kort zijn. Victoria ’28 E3 was machteloos en werd helaas weggetikt door mooi voetbal. Daarbij wil ik wel vermelden dat Stan een wereldpartij heeft gekeept en erg veel ballen heeft tegengehouden, anders was de uitslag nog hoger uitgevallen.

Volgende week weer een nieuwe ronde en dus ook nieuwe kansen. Kop op en we gaan ervoor. We zijn niets voor niets kampioen geworden dus voetballen kunnen we echt wel!