Victoria ’28 E1 zet UDI aan de kant.

Woensdag, 6 april, 2016

Om 09.10 uur stond iedereen afgelopen zaterdag 2 april klaar bij Victoria ’28. De wedstrijd UDI E1 – Victoria ’28 E1 stond namelijk op het programma. Omdat UDI aan de overkant van de straat ligt, werd besloten om gezamenlijk die kant op te wandelen.

Na een goede voorbespreking en een scherpe warming up, waren de spelers klaar voor het eerste fluitsignaal. Daar gingen beide teams. 2e minuut, corner voor Victoria ’28. David gaat achter de bal staan en geeft hem strak voor. De bal blijft hangen in een wir-war aan spelers, waaronder Jochem. Die weet de bal te bemachtigen, baant zich een weg en duwt de bal in het doel, 0-1. De aftrap van UDi wordt daarna direct onderschept en Ben kan alleen op de keeper af. Hij blijft koel en mikt de bal tussen de palen, 0-2. Weer een minuut later wordt Ben aangespeeld door Kevin. Hij passeert twee tegenstanders en schiet de bal hard langs de keeper, 0-3.

Twee minuten later, Ainesh dribbelt richting het doel van de tegenstander. In  zijn ooghoek ziet hij David vrij voor het doel. Hij bedient hem uitstekend en David kan de 0-4 binnen schieten. Vanaf dit moment gaat de wervelstorm even liggen. UDI komt meer van het eigen doel af, waardoor het meer een wedstrijd wordt. Een schot op het doel van Niels, wordt door hem goed als corner verwerkt. De bal die voorkomt wordt weggewerkt, maar opgevangen door een speler van UDI. Omdat de spelers van Victoria ’28 in de doelmond blijven staan, kan de speler uithalen en verdwijnt de bal in het doel, 1-4. Gelukkig laten de spelers zich niet uit het veld slaan. Al komt UDI er bij vlagen gevaarlijk uit. Met een geweldige aanval van achteruit die begint bij Jamy, komt uiteindelijk weer David in scoringspositie. De assist komt van Ben, het is David die koeltjes afrondt, 1-5. Vlak daarna breekt de gevaarlijkste speler van UDI uit. Hij gaat alleen op Niels af, Niels maakt zijn doel goed klein en werpt zich voor de bal waardoor hij de kans onschadelijk maakt. Vlak voor rust weet Victoria ’28 nog 2x het net te vinden. Na een individuele actie, scoort Luuk de 1-6. Ainesh legt even later terug op Harun en met een schot uit de tweede lijn brengt hij de ruststand op 1-7.

De tweede helft liep ook weer op rolletjes voor Victoria ’28. Het speelde goed voetbal. In de eindfase dicht bij het doel van de tegenstander was er niet altijd de slimheid of behendigheid om in de drukte het net te vinden. Het team had zelfs een periode van 15 minuten waarin het niet scoorde. Daar tegenover stond dat het wel constant op de helft van de tegenstander aan het voetballen was en de aanvalsopbouw van achteruit telkens goed was. De mannen in het groen en wit wisten in de tweede helft nog 5 doelpunten te maken, waarvan de eerst twee werkelijk beauty’s waren.

1-8:         Uit de corner van David kopt Harun met een machtige sprong en een machtige kopstoot de bal tegen de touwen.

1-9:         Met een één-tweetje aan de rechterkant van het veld spelen Ben en Jamy een tegenstander uit. Ben zet de bal vroeg voor op Luuk die de bal knap vanuit de volley in het doel ramt.

1-10:      Luuk scoort uit de kluts.

1-11:      Individuele actie van Ben.

1-12:      Luuk wurmt zich a la Suarez langs 3 tegenstanders en puntert de bal in het doel.

 

Penaltyklassement

Ainesh : 3 (+1)
Ben : 4
David : 4 (+1)
Harun : 5 (+1)
Jamy : 2
Jochem : 4 (+1)
Kevin : 4 (+1)
Luuk : 5 (+1)
Niels : 5 (+1)