Victoria ’28 E1 wint zijn eerste competitiewedstrijd

Dinsdag, 4 november, 2014

Op zaterdag 1 november 2014 speelde Victoria ’28 E1 de thuiswedstrijd tegen Vogido E2. Victoria ’28 E1 stond nog op 0 punten, Vogido E2 had twee van zijn wedstrijden gewonnen en stond dus op 6 punten. Na een aantal wedstrijden waarin het wel goed speelde, maar de punten aan de tegenstander moest laten, behaalde Victoria ’28 E1 deze keer wel een overwinning. Met een 6-2 eindstand werd het ook gelijk een dikke overwinning!

De mannen van de E1 waren in de beginfase direct dreigend. Het zette Vogido onder druk en kwam ook tot twee uitstekende kansen. Waar de kansen er aan Victoria’28-zijde niet in gingen, was het in de 5e minuut aan de andere kant wel raak. Een schot van afstand kwam tegen de lat en verdween heel ongelukkig via de rug van Gijs in het doel, 0-1. Het zal toch niet, na weer een goed begin toch op achterstand. Gelukkig was daar in de 7e minuut Rick. Na een goede pass van Melvin schoot Rick de bal met zijn sterke linker diagonaal strak in de verre hoek, 1-1. Victoria ’28 denderde door.  In de 12e minuut zette aanvoerder Koen zijn ploeg op voorsprong, dit op aangeven van Rick. De spelers van Victoria ’28 waren hun tegenstander vaak de baas. Toch was het in deze fase van de wedstrijd nog wat te onrustig. Uiteindelijk liepen de jongens in het groen en wit binnen 5 minuten uit tot een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. De grote man hierin was Melvin. In de 21e minuut werkte hij de bal subtiel langs de keeper na een goede pass van Jochem, 3-1. In de 23e minuut was Melvin trefzeker na een individuele actie, 4-1. In de 24e minuut was het Robin die goed voorgaf en wederom Melvin die de bal tegen de touwen werkte, 5-1. Een glaszuivere hattrick dus en een heerlijke stand om de rust in te gaan.

In de tweede helft had Victoria nog steeds de overhand. Achterin stond het goed. Er werd goed naar voren verdedigd, waardoor veel ballen al snel afgepakt werden. Gijs keepte ook goed uit zijn doel, waardoor een aantal situaties die misschien gevaarlijk konden worden, door hem voorkomen werden. Jochem en Jesse waren hun tegenstanders de baas en speelden goede ballen het middenveld en de aanval in. Harun was een belangrijke schakel vandaag. Met zijn grote loopvermogen ondersteunde hij de aanval en was telkens ook weer op tijd terug om te verdedigen. Het was dan ook mooi dat hij deze goede wedstrijd in de 38e minuut bekroonde met een doelpunt. Koen bediende hem goed, waarna Harun de bal lekker op de slof nam en de bal achter de Vogido-keeper verdween, 6-1. Na dit doelpunt kwam Per ook nog drie keer opzetten van achteruit. Hij was helaas wat ongelukkig in de afwerking. In de laatste minuut maakte Vogido de stand nog iets dragelijker. Gijs raakte de bal niet goed bij een uittrap. De bal kwam in de voeten bij een aanvaller van Vogido en die wist hier wel raad mee, 6-2.

Victoria ’28 E1 van harte gefeliciteerd met de eerste overwinning van deze competitie. Het was dik verdiend en het geeft hoop voor de aankomende wedstrijden. Nu dit doorzetten in de uitwedstrijd a.s. zaterdag tegen de buren, Enschedese Boys E1.