Victoria ’28 E1 wint toch na een valse start

Zondag, 23 maart, 2014

In Borne trad de E1 van Victoria ’28 vandaag (zaterdag 22 maart 2014) aan tegen NEO E3. We moesten het vandaag doen zonder Yassin, die te veel last had van zijn been. Na een ongelofelijke slechte start, zorgde Victoria '28 er toch voor dat de drie punten mee naar Enschede werden genomen.

Wat het was, weet niemand. Nog niet helemaal wakker, niet gewend aan het gewone gras of toch de shirtjes die wel heel veel op elkaar leken? Victoria ’28 begon in ieder geval dramatisch aan de wedstrijd. Na 55 seconden speelde Gijs een balletje breed, ongelukkig in de voeten bij de tegenstander. Deze maakte één op één met Joshua de bal simpel af, 1-0. Na 3 minuten spelen was het Jesse, die bijna op de achterlijn de bal dacht terug te spelen naar Joshua. Maar daar stond de spits van NEO tussen, 2-0. En of het nog niet genoeg was, maakte NEO er in de 5e minuut ook nog 3-0 van. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Het werd duidelijk dat NEO doelpunten had gemaakt door foutjes van Victoria ’28. En wat zeggen we altijd over fouten? Juist! Die kunnen gemaakt worden. Victoria ’28 begon goed te voetballen en het was constant druk voor de goal van NEO. Stan had aan de rechterkant veel ruimte om op te komen. Les ontpopte zich als de regisseur op het middenveld. Via aanvallen over de zijkanten met Koen en Gijs werd het telkens gevaarlijk voor de goal. Er werden ook een aantal kansen om zeep geholpen. Tot de 13e minuut. Umut ontving de bal, kapte een tegenstander uit en schoot de bal droog en laag in de hoek 1-3. Keano viel daarna in voor Koen en ging moeiteloos mee in het spel en het opzetten van aanvallen. In de 17e minuut pikte Les de bal links voor de goal op. Onder druk van een tegenstander gebruikte hij zijn lichaam goed en kapte de bal vrij. Van dichtbij schoot hij de bal in de korte hoek, 2-3. Tot aan de rust kwamen er nog een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker, maar deze werden niet benut.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld ongeveer het zelfde. Victoria ’28 veel in de aanval. Stan kreeg nog meer ruimte aan de rechterkant en kon keer op keer opkomen (die heeft wat kilometers gemaakt vandaag). Helaas werden de aanvallen vaak weer wat onrustig uitgespeeld. Veel dribbelen in de fuik van NEO. Dit maakte dat Victoria ’28 wel overwicht had, maar dat het niet verder werd uitgedrukt in doelpunten. Dankzij het goede verdedigende werk van vooral Jesse (die zich uitstekend herstelde na zijn slippertje) kon NEO niet of nauwelijks gevaarlijk worden. Die ene keer dat ze nog gevaarlijk werden, stond Joshua zijn mannetje. Ondertussen bleef Victoria ’28 jagen op de gelijkmaker. Koen kreeg nog een mooie kans, maar zijn schot belandde op de vuisten van de keepr. In de 40e minuut kwam de gelijkmaker er toch. Nadat de bal veroverd was bij ons achterin dribbelde Stan met de bal aan de voet richting de goal van NEO. Op kracht denderde hij een tegenstander voorbij en kwam uit op de achterlijn vlak naast de goal. De keeper dacht de voorzet te onderscheppen, maar in plaats van voor te zetten wipte Stan de bal slim in de korte hoek, 3-3. Een grote stimulans om nog extra gas te geven voor dat winnende doelpunt. En die o zo verdiende treffer kwam er. Vanaf de rechter kant ging de bal naar Umut. Umut draaide goed weg en zag de ruimte aan de andere kant bij Gijs. Gijs controleerde de bal en schoot de bal achter de keeper langs en via de binnenkant van de paal viel de bal binnen, 3-4. En zo eindigde de wedstrijd, met Gijs als matchwinner.

Volgende week zaterdag speelt de E1 thuis tegen Saasveldia E1. Hopelijk kunnen we het steeds beter wordende spel nog weer een niveautje opkrikken.