Victoria ’28 E1 wint ruim van Emos E2

Maandag, 14 maart, 2016

Zaterdag 27 februari 2016 ging Victoria ’28 E1 op bezoek bij Emos. Op natuurgras werd er om 10.00 uur afgetrapt. Terwijl de aanvallers van Victoria ’28 op een fijn veld hun kunsten mochten vertonen, was er op de andere helft het gekletter van noppen op een bevroren veld te horen.

Een vreemde gewaarwording, maar de spelers van beide ploegen lieten zich er niet door beïnvloeden. Vanwege de afwezigheid van Ben en Kevin (beide waren op vakantie) waren Sem en Sergio er vanuit de F1 bij om hen te vervangen. Sem begon direct in het basisteam, Sergio moest nog heel even wachten voordat hij de wei in mocht.
De wedstrijd begon rustig. Beide teams keken een beetje de kat uit de boom. De eerste helft speelde zich vooral af op het middenveld. Bij Victoria ’28 stond het achterin als een huis. Er werd telkens goed meebewogen naar de ‘kant van de bal’. Onder aanvoering van keeper Niels praatten de spelers goed met elkaar en zorgden er zo voor dat ze telkens goed in positie stonden. Sem speelde naast broer Jochem alsof hij iedere wedstrijd meedoet. Samen hielden ze de aanvallers van Emos in bedwang. De aanvallende spelers zaten nog niet helemaal in de wedstrijd en het was dan ook niet gek dat de score werd geopend door Jochem. In de 10e minuut kwam hij naar voren dribbelen en rondde koeltjes af, 0-1. Waar Harun in het begin vooral heel goed aan het verdedigen was, verliet hij in de 14e minuut zijn post. Hij had namelijk kans gezien om aan te vallen. Met een goede combinatie door het midden kon hij zo doorlopen. Hij zag dat de keeper uit het doel kwam en speelde de bal beheerst over hem heen in het doel, 0-2. Vlak hierna maakte ook Sergio zijn debuut voor de E1. De rest van de eerste helft kabbelde voort naar het rustsignaal.
Het was nog niet echt een wedstrijd om van te genieten. Weinig technische hoogstandjes en qua aanvallende combinaties was er ook al weinig te beleven. Wel stond zoals gezegd het team bij balbezit van de tegenstander als een huis en werd er goed gepraat met elkaar.
Victoria ’28 werd in de tweede helft in het zadel geholpen. De keeper van Emos schoot tot twee keer toe de bal bij Luuk in de voet. Twee keer had Luuk daardoor vrij baan en beide keren was het voor hem een makkie om het net te vinden. Zo kon het dat het na 2 minuten in de tweede helft al 0-4 stond. Door de grotere voorsprong speelde Victoria ’28 wat makkelijker. In de 37e minuut kwam Jamy ook met een droge schuiver op het scorebord, 0-5. Vlak na deze goal zette Luuk met een tikkie breed Sergio alleen voor het doel. Met de keeper al uit het doel was hij net te gehaast om een bijna zeker doelpunt ook te maken. Jammer voor Sergio, het was namelijk wel heel stoer geweest! Jammer genoeg konden de mannen in het groen en wit vandaag niet de nul houden. 4 minuten voor tijd wist Emos de eer te redden, 1-5. Victoria ’28 was er niet tevreden mee dat hiermee de wedstrijd zou eindigen. Nog even aanzetten om nog een doelpunt erbij te maken. Het werden er uiteindelijk zelfs drie! Twee goals van Luuk en één van David brachten de eindstand op 1-8.

 

Penaltyklassement

Ainesh : 0
Ben : 1
David : 0
Harun : 0
Jamy : 0
Jochem : 0
Kevin : 1
Luuk : 1
Niels : 1 (+1)